Vojni kamp odnosno poligon za vježbe „Crvena zemlja“ kod Knina od sredine lipnja je bez struje, potvrdilo nam je to Ministarstvo obrane

Uslijed nevremena, nastao je kvar koji do danas nitko ne smije popraviti. Da, dobros ste pročitali „ne smije“. Doznajemo kako je vlasnik privatnog zemljišta preko kojeg prolazi niskonaponska mreža uvjetovao da mu se isplati odšteta u iznosu 60 tisuća kuna, no u Ministarstvu obrane, čini se, ne žele ni čuti za takvu opciju.

U Ministarstvu obrane nisu ni potvrdili ni demantirali te navode, no portal Megamedia došao je do informacija kako bi vlasnik vrlo rado pustio dežurne ekipe da poprave kvar, no zauzvrat traži novac jer ga nitko nije pitao smije li se na njegovom zemljištu uopće graditi niskonaponska mreža.

Doznajemo i to kako agregat dnevno troši od 100 do 600 litara nafte odnosno od najmanje 1.000,00 do 6.000,00 kuna dnevno (cijena litre nafte približno je 10 kuna) pa je u ovih gotovo mjesec dana potrošeno između 30 i 45 tisuća kuna. Obzirom da se rješenju ne nazire kraj, realne su pretpostavke kako će u narednom razdoblju Ministarstvo obrane potrošiti daleko više novaca od 60.000,00 kuna koliko traži vlasnik privatnog zemljišta.

Prije nekoliko dana je na ovom vojnom poligonu boravilo više od 600 britanskih vojnika koji se nisu mogli načuditi da nema struje. Nažalost, Ministarstvo obrane na ovo nema odgovora, a razbacivanje naftom na račun poreznih obveznika, u najmanju ruku je neodgovorno. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime