Informacija o nemogućnosti postavljanja zelenih otoka u naselju Zelenka, a zbog navodne preizgrađenosti koju je plasirao makarski gradonačelnik Tonći Bilić uzburkala je duhove u tom dijelu grada.

Javili su nam se mnogi Makarani sa Zelenke koji tvrde da Bilić obmanjuje javnost izbjegavajući tako preuzeti odgovornost za nemar i nerad Gradske uprave kada je u pitanju odlaganje otpada ( http://www.mega-media.hr/na-zelenki-nece-biti-zelenih-otoka-zbog-preizgradenosti/). Potrebu da iznese svoje viđenje stvari imao je i Joze Vranješ, predsjednik MO Ratac – Zelenka koji je siguran da se ovdje radi o nezainteresiranosti makarskih gradskih vlasti, a nikako o preizgrađenosti.
– U listopadu prošle godine uputili smo Gradu Makarskoj zahtjev za utvrđivanje vlasništva na dvanaest lokacija koje bi se mogle iskoristiti za postavljanje zelenih otoka. Do danas nismo dobili službeni odgovor! U dva navrata sam usmeno razgovarao s gradonačelnikom Bilićem. Prvi put mi je rekao da će provjeriti što je s tim lokacijama, a u drugom razgovoru mi je rekao kako misli da je to privatno?!, čudi se Joze Vranješ.  Tvrdi kako je jasno dao do znanja gradonačelniku Biliću kako će se potruditi pronaći alternativne lokacije u slučaju da se neke od spomenutih pokažu kao neupotrebljive, no naišao je na dobro poznatu ignoranciju makarskih gradskih vlasti, poglavito gradonačelnika Bilića.
– Procedura za utvrđivanjem vlasništva je pokrenuta, na teren su svojedobno izašli djelatnici komunalnog redarstva, fotografirali su lokacije, sačinili zapisnik… Međutim, ja danas doznajem putem internetskih portala da od zelenih otoka na Zelenki neće biti ništa, a da o tome prethodno nisam dobio službeni dokument s potpisom odgovorne osobe u Gradu Makarskoj, kazao nam je Vranješ.
Kaže kako nema govora da je problem u preizgrađenosti Zelenke kako to navodi Bilić već u nezainteresiranosti.
Prokomentirao je i činjenicu da je Bilić po tko zna koji put umjesto službenog akta iskoristio novinare da posredno građanima pruži informaciju koja bi trebala biti službena.
– Bilić se plaši donijeti službeni akt o nečemu jer bi to automatski povlačilo i određenu odgovornost, pa putem medija koristi svojevrsni međuprostor gdje se može u slučaju neželjenih posljedica „vaditi“ kako su njegove izjave izvučene iz konteksta ili je jednostavno krivo interpretiran. Po meni je ovo izraz političke nekulture, nisam nikad vidio ništa nespretnije, reći će za kraj Vranješ.