U utorak, 14. svibnja 2024. godine oko 12:50 sati u mjestu Poljica Kozička, policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji muškarac koji se nalazio u vidno alkoholiziranom stanju

Obavljenim ispitivanjem utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u iznosu 2,91 g/kg, a na vozilu su bile postavljene ne pripadajuće plastične registarske oznake.

Policijski službenici su nadalje utvrdili osnovanu sumnju da je vozač upravljao osobnim automobilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole  više od 15 dana (za navedeno vozilo važenje prometne dozvole isteklo dana 31. 3. 2023. godine), isteklo mu je važenje vozačke dozvole, vozio je u vrijeme kad mu je na snazi izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom i nije imao policu osiguranja ili drugi dokaz o sklopljenom ugovoru o osiguranju s društvom za osiguranje.

Muškarcu je izdana naredba o smještanju u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je provedeno istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja čak pet prometnih prekršaja i uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud, a sudac mu je odredio zadržavanje u trajanju od sedam dana.

Također, utvrđeno je da je ostvario i obilježja kaznenog djela Krivotvorenje isprave radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime