Na današnjem prosvjedu i novinskoj konferenciji udruge  „Vir bez podjela“ ispred zgrade USKOK-a i DORH-a u Gajevoj ulici u Zagrebu Frane Vučetić, predsjednik udruge govorio je o institucionalnom reketu i suspektnim radnjama državnih institucija u zaštiti kriminala

– Dolazim iz županije u kojoj je začeta politička korupcija sada, već davne, 1997. godine. Dolazim iz županije u kojoj je nakaradna sprega policije, sudstva, odvjetništva i politike zakopala ono što volimo nazivati pravnom državom. Te 1997.godine počinjena je neviđena izborna krađa na policijskom brodu u kojoj su sudjelovali načelnik policije, državni odvjetnik i nadležni suci i tako omogućili opstanak HDZ-a na vlasti u Zadru. 24 godine kasnije, nakaradna sprega policije, sudstva, odvjetništva i politike se nastavlja na štetu svih građana. Konačno, dolazim iz županije u kojoj postoji pravomoćna sudska presuda za izbornu krađu, a po kojoj nitko ne postupa, a počinitelji tog gnjusnog nedemokratskog čina planiraju za dva mjeseca još jednu izbornu prevaru. Zašto i ne bi kada ih nitko nije sankcionirao?, kazao je Frane Vučetić.

Okupljenim novinarima i prosvjednicima, poručio je kako su danas došli prosvjedovati upravo na ovom mjestu jer je ovo sjedište pravosudno-političke korupcije o čemu svjedoči brojna dokumentacija koju su tijekom proteklih godina prikupili. – Primjera radi, kao udruga VIR BEZ PODJELA, podnijeli smo više kaznenih prijava protiv načelnika općine Vir Kristijana Kapovića, argumentirajući iste sa brojnim dokazima. Nadležno državno odvjetništvo umjesto da nas kao podnositelje prijava informira što su poduzeli, informacije šalju općini Vir, a nas ignoriraju! Tako pogoduju prijavljenom Kristijanu Kapoviću i njegovim supomagačima. U međuvremenu nam ne daju uvid u spis, onemogućuju nas u svakom  pogledu stvarajući tako dojam da im je na prvom  mjestu zaštita kriminala, a ne sankcioniranje kriminalaca, kazao je Vučetić.

Frane Vučetić upozorio je i na jednu neobičnu situaciju. – Ovom prilikom moram istaknuti još jedan primjer nakaradne prakse državne institucije ispred koje danas prosvjedujemo. U jednom trenutku imamo audio snimku koja dokazuje najgori slučaj korupcije na Viru. O snimci informiramo DORH te nas osoba sa službenog telefona DORH-a predstavljajući se kao Mate Matić poziva da dostavimo snimku radi daljnjeg postupanja. Osoba iz DORH-a umjesto u službenim prostorijama, dočekuje našeg člana udruge ispred zgrade, preuzima snimku i od tada mu se gubi svaki trag. Naknadno doznajemo da nam se ta osoba krivo predstavila, a možete pogađati što je sa snimkom učinio. Odgovorno tvrdim da u Zadru, Zadarskoj županiji, čitavoj Hrvatskoj vlada institucionalni reket, podaničko paralelno političko pravosuđe  koje ne predstavlja legitimni autoritet, a kojim upravljaju nakupine tog istog paralelnog političkog sustava, istaknuo je Frane Vučetić.

Na kraju svog izlaganja, kazao je kako traže da pravna država profunkcionira. – USKOK, DORH, policija, sudstvo moraju raskinuti sve veze sa politikom, pokazati neovisnost i vratiti vjeru nama građanima koji smo dobri samo onda kada trebamo plaćati porez, a kad ukazujemo na monstruoznu spregu politike i državnih institucija, onda nas privode na obavijesne razgovore, vrše nam premetačine kuća i na svaki drugi način nas pokušavaju zastrašiti. Na kraju, kredo nalogodavaca unutar paralelnog političko pravosudnog sustava jest: Ne može nam nitko ništa, a mi možemo svašta, ako smo zajedno“!, zaključio je Vučetić.

Oporbena vijećnica Jadranka Okreša također je upozorila na nerad nadležnih institucija te upoznala javnost da od USKOK-a i DORH-a očekuje procesuiranje Kristijana Kapovića po brojnim kaznenim prijavama. Požalila se kako se krivotvori dokazni materijal te traži da članove udruge „Vir bez podjela“ na razgovor primi ravnateljica USKOK-a.

Udrugu „Vir bez podjela“ su na današnjem prosvjedu i novinskoj konferenciji podržali i saborski zastupnici MOST-a, Miro Bulj i Nikola Grmoja. U svojim izjavama su izrazili žaljenje radom državnih institucija te podržali nastojanja udruge.

1 KOMENTAR

 1. Bravo
  Prati Vas svijet !!!
  Kalmeta Lovrin Livakovic Sanja Duomovic
  Smiljana Bakocevic i kupac nekretnine u pokusaju prevare ljudi i niihove imovine
  Izborna kradja Kalmete 97 u Zadru
  Opcinski Sudci i zupanijski sudci Zadra
  Specijalna policija radi za Zrilica
  Albanska narko mafija
  Padaj Stoko siting zuba
  Tek plemeniti Susac Ante Milovac vraca imovinu ljudima sa Visnjika
  Fukaro koja glasas za zlo nek ti Bog sudi

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime