Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović upozorio je u četvrtak kako će se u Saboru glasati o paketu mirovinskih zakona od kojih su tri samo okvir koji treba zamagliti donošenje Zakona o alternativnim mirovinskim investicijskim fondovima

Ustvrdio je kako će se umirovljenicima iz njihovog fonda uzeti milijarda eura i staviti u alternativni fond kakav ne postoji nigdje na svijetu te će se taj novac hrvatskih građana time u stvarnosti nacionalizirati. Upitnim smatra gdje će taj novac ići jer će se pogodovati firmi u koju će se investirati zbog nedostatka rizika, a u slučaju neuspješnog ulaganja trošak će snositi hrvatski građani.

„Bitno je naglasiti tu činjenicu nakon jučerašnjeg obznanjivanja ulaska Pavla Vujnovca, tj. njegove firme Open Pass u preuzimanje većinskog djela Fortenove, tj. Agrokora. Ako je prije 3 dana bilo nejasno zašto se ide u osnivanje tog fonda danas su se stvari posložile.“ – kaže Vidović.

Kaže kako će ovaj rizični fond vjerojatno ići prema Vujnovcu kao garancija da će moći reprogramirati ono što je prije godinu tvrdio da se ne može reprogramirati uz kamatu od 18%  i zaduženje od 1.2 milijarde eura.

„Išlo se ne od Petra do Pavla, nego od Ivice do Pavla. Vujnovac postaje gospodar Hrvatske, to nije dobro. 32 tisuće hektara zemlje, biznisi koje razvija, Luka Ploče i Rijeka, plinski biznis, de facto upravljanje HEP-om… davanje prehrambenog sektora u iste ruke opasno je za državu i njeno normalno funkcioniranje.“ – zaključio je Vidović.

1 KOMENTAR

  1. Ma o čemu pričate vi? Koji Jujnovac? Tko je taj? Odakle mu novci da pokupuje pola Hrvatske? Dobio na Lotu? Naslijedio od ćaće? Pa kažite nam lijepo tko “stoji” iza tog Jujnovca, tko je to kupio pola Hrvatske, a i čitavu će uskoro? Ne znate? Ili ne smijete reći? Lako je laprdati bez veze da lijepo zvuči ali ništa konkretnog, ništa korisnog ništa konstruktivnog. Blebetala gladna

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime