Gradonačelnik Mostara Mario Kordić susreo se sa hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i najavio da će se iz gradskog proračuna izdvojiti pola milijuna KM (cca. 250.000 €) za Zračnu luku Mostar

Nažalost, Zračna luka Mostar predstavlja bezveznu tvrtku koja je na teret građana u proteklih desetak godina “posisala” oko 7,5 milijuna €. Poslovni rezultati su u međuvremenu gori od katastrofalnih. Naime, katastrofa bi bila kada bi kroz Zračnu luku Mostar godišnje prošlo samo 5 ili 10 tisuća putnika ili pr. 100 ili 200 zrakoplova.

Stvarni neslužbeni podaci kojima raspolaže redakcija portala Megamedia daleko su gori od najgorih mogućih predviđanja. U prošloj godini je kroz Zračnu luku Mostar, tvrde naši izvori, prošlo tek 168 putnika i 33 zrakoplova! U prva dva mjeseca ove godine, kroz Zračnu luku Mostar prošlo je tek 35 putnika!

Istodobno, Zračna luka Mostar zapošljava šezdesetak ljudi raznih profila koji primaju plaću, a posla očito nema. I onda Mario Kordić donese odluku da će pola milijuna konvertibilnih maraka sufinancirati liniju između Zagreba i Mostara koja će se odvijati dva puta tjedno. Takav postupak gradonačelnika Kordića govori o nedovoljnoj educiranosti kada je u pitanju donošenje odgovornih odluka u smislu boljih poslovnih rezultata. Naime, pola milijuna KM će Zračnoj luci Mostar koristiti jednako kao i dosadašnjih 15 milijuna KM koji su, zapravo otišli u vjetar. Zaposlenici, doduše, primaju plaću, na teret građana Mostara i građana BiH, ali nitko nije pozvao na odgovornost aktualnog direktora Ivana Ljubića, inače diplomiranog ekonomista.

Da bi neka Zračna luka bila uspješna, potrebno je na prvom mjestu da ima kvalitetnog menadžera koji će, između ostalog, u suradnji sa turističkim uredima, gradovima itd. uspostaviti poslovni odnos sa niskotarifnim avio kompanijama, promovirati Mostar kao kvalitetnu destinaciju, osigurati stručni kadar koji će biti dostupan više od jedne smjene itd. Za sada to nije tako. Stoga je novac građana Mostara koji će za koji dan sjesti na račun Zračne luke Mostar bačen u vjetar kao i milijuni dosada…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime