Skandalozna odluka gradskih vlasti na čelu sa rastrošnim gradonačelnikom Brankom Dukićem da od mladog grafičara Marija Javorana kupe crtež pod nazivom Mediterraneo po cijeni od suludih 50.000 € sablaznila je zadarsku javnost

Gradska vijećnica Adela Frank podsjetila je na činjenicu kako je predložila amandman na proračun koja bi pomoćnicima u nastavi donijela simboličnu povišicu. Amandman je bio težak 53.000 € i nije prošao. Par mjeseci kasnije, Branko Dukić i ostatak čudnovate ekipe koja nam kroji sudbinu, potroši 50.000 € na crtež kojim dominira Šime Šopić zvani Pefa, inače dobar gradonačelnikov prijatelj.

– U vrijeme inflacije, socijalne krize i nemile borbe oko svakog centa u proračunu Grada Zadra, platiti javnim novcem enormnu svotu od 50 000 eura je suludo! Budući se gradonačelniku toliko svidio umjetnički crtež, bar ostatak od 20 000 eura neka plati umjetniku od svoje plaće. Primjera radi, zbog uloženog amandmana na proračun u iznosu od 53 000 eura, koji donosi pomoćnicima u nastavi i dalje bijednu povišicu satnice plaće, optužena sam i javno sramoćena zbog “počinjenja kulturocida”, napisala je Adela Frank na svom Facebook profilu.

Šime Šopić Pefa

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime