Na državnoj cesti Obrovac-Gračac-čvor Sveti Rok (A1) promet teče usporeno, zbog većeg broja vozila koja je koriste kao obilazni pravac i zimskih uvjeta, izvještava Hrvatski autoklub

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući autoceste A1 između čvorova Bosiljevo II i Maslenica (Rovanjska), A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Karlovac te državne ceste DC1 Karlovac-Udbina-Knin i DC3 Karlovac-Vrbovsko-Delnice-Kikovica (stara cesta kroz Gorski kotar).

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Detaljan popis cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na interaktivnoj karti HAK-a.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:

trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto;

trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27);

dionica Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene (zbog vjetra);

državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

županijska cesta ŽC5217 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;

dionica riječke obilaznice (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak je kroz grad Rijeku);

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;

državna cesta DC25 Gospić-Karlobag;

Paški most;

Krčki most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, dionici autoceste A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće, lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime