Tijekom uskršnjih blagdana ostvaren je porast broja posjetitelja od 7% u odnosu na do danas rekordnu proteklu godinu. Destinacije diljem Jadrana posjetilo je najviše Nijemaca, Talijana, Austrijanaca, Slovenaca, Čeha i Francuza. Porastao je i broj domaćih posjetitelja koji su ovih uskršnjih blagdana činili čak 13% ukupnog broja dolazaka.

Hrvatsku je tijekom uskršnjih blagdana posjetilo 7% više turista nego je to bio slučaj prošle godine kada su ostvareni rekordni rezultati posjećenosti.

“Ostvareni prodajni pokazatelji ukazuju kako smo ostarili rekordnu prodaju aranžmana tijekom uskršnjih blagdana na razini posjetitelja u jedinicama luksuznog smještaja“, ističe Josip Stulić iz Awaze-a, tvrtke u sklopu koje posluju tri vodeće domaće agencije za najam luksuznog smještaja – Croatia Luxury Rent, My Istria i Istria Home. „Ostvareni prodajni rezultati su više nego odlični i očekujemo da će se nastaviti i  tijekom prvomajskih blagdana. Svi pokazatelji idu tome u prilog“.

Trenutna prodajna ostvarenja ukazuju na podatak kako je ukupan broj prodanih rezervacija za čak 32% veći u odnosu na prvi kvartal protekle godine. Navedeni pokazatelji pokazuju kako je najviše noćenja za blagdane ostvareno u Istri i na Kvarneru s prosječnim porastom od 4%.

Slijede Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija s porastom od 13%, te Dubrovačko- Neretvanska i Šibensko-kninska županija s rastom od 8%.

Tijekom uskršnjih blagdana najviše posjeta zabilježili su gradovi Poreč i Rovinj, slijede Dubrovnik, Zadar, Šibenik i Split.

Daleko najveći broj posjetitelja stigao je iz Njemačke, zatim Italije, i Austrije, slijede domaći posjetitelji, te posjetitelji s tržišta Slovenije, Francuske, Češke, Srbije i Mađarske.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime