Edvin Šimunov je kao direktor Liburnije d.o.o. Zadar potpuno zakazao u onemogućavanju lopova koji potkradaju ovu prijevozničku tvrtku godinama u kontinuitetu

Imenovan još u prošlom stoljeću, direktor Edvin Šimunov je davno bio zreo za mirovinu, možda ne po godinama, ali po svojevrsnom zamoru materijala sigurno. Kako drugačije objasniti činjenicu da u Liburniji caruje lopovluk o čemu iscrpno izvještavamo već godinama. Doslovno. I sami smo nadležnom državnom odvjetništvu kao i policiji prijavili novinarska saznanja o pljačkanju javnog novca. Jedan od najgorih slučajeva lopovluka odnosi se na djelatnicu koja je kao računovotkinja uspjela ukrasti oko 200 tisuća kuna i nakon upornog inzistiranja s naše strane, protiv iste je podignuta optužnica. Suđenje ćemo aktivno pratiti.

Međutim, nije samo dugoprsta računovotkinja krala novac već i neki od vozača koji su novac od karata trpali u džepove umjesto u blagajnu tvrtke koja im daje plaću. Sve su to znali direktor Edvin Šimunov, sindikalci kao i Nadzorni odbor, gradonačelnik Branko Dukić i ostali udjeličari u ovoj tvrtki, a riječ je pored Grada Zadra još o nekoliko općina.

Najproblematičnija linija je ona od Zračne luke Zadar do Zadra jer se tu najviše krade. Imena i prezimena lopova u Liburniji su dobro poznata i policiji i direktoru Edvinu Šimunovu. Dosad je Šimunov lopovima uručivao opomene pred otkaz, ai ne i sami otkaz i tako im dao priliku da i dalje kradu.

Posljednji poznati slučaj odnosi se na liniju od Zračne luke Zadar do samog Zadra odnosno Poluotoka. 26. lipnja su kontrolori došli do saznanja kako je jedan od vozača naplaćivao vožnju od Zračne luke do Zadra, ali nije izdavao karte čime je samo jednom vožnjom ukrao više od 100 eura! Koliko je takvih vožnji taj dan vozio lopov, a da ne govorimo o danima, tjednima i mjesecima ranije, nije poznato.

Redakcija portala Megamedia u posjedu je dokumentacije koja dokazuje lopovluk u Liburniji na što često upozoravamo, a nadležni ne reagiraju. Dio dokumentacije u nastavku i objavljujemo:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime