Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra trebala bi se održati u prvoj polovici svibnja uz poštivanje protuepidemijskih mjera

Gradonačelnik Branko Dukić je sa svojim suradnicima osigurao sve preduvjete za održavanje sjednice Gradskog vijeća elektronskim putem. Prema prijedlogu s kojim su upoznati svi gradski vijećnici, na idućem Gradskom vijeću bi putem računala (video i audio veza) mogli sudjelovati i predstavnici medija te gradski pročelnici. Za one gradske vijećnike koji eventualno ne posjeduju računalo, isto bi im osigurao Grad Zadar.

Irena Dragić

Iako je ovakav način održavanja sjednice Gradskog vijeća u skladu sa protuepidemijskim mjerama i strogim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, SDP-ova gradska vijećnica Irena Dragić izrazila je negodovanje. Ona, kako doznajemo, insistira na održavanju sjednice u Gradskoj vijećnici uz poštivanje socijalne distance. Na istom insistira i vijećnik Akcije mladih Mladen Malta koji drži da se sjednica treba odvijati u Gradskoj vijećnici bez nazočnosti gradskih pročelnika i novinara.

Mladen Malta

Takav protuprijedlog zadarske oporbe u potpunosti je neprihvatljiv jer gradske vlasti, a posebno Gradsko vijeće u kojem su tri liječnika; Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća, Dario Nakić, gradski vijećnik i Branko Dukić, gradonačelnik, snose ogromnu razinu odgovornosti u ovim specifičnim uvjetima. Prihvaćanje prijedloga oporbe značilo bi direktno ugrožavanje zdravlja ljudi. Isto tako bila bi dovedena u pitanje i transparentnost rada Gradskog vijeća bez nazočnosti novinara, a što je neprihvatljivo i neodgovorno.

Što se krije iza oporbenih negodovanja, teško je procijeniti. Samo se nadamo  da nije razlog da neki oporbeni vijećnici ne znaju koristiti suvremene alate koje koristi velik broj građana, pa tako i djeca u školama…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime