Jučer su na badmintonskom turniru rekreativnog karaktera Sv. Duje u Splitu nastupili i članovi Badminton kluba Zadar

Ovaj turnir ugostio je čak 104 igračice i igrača iz Hrvatske, Slovenije i BiH u tri kategorije.

Među sudionicima su bila i dva perspektivna mlada talenta iz Badmintonskog kluba Zadar: Franka Antolić, učenica 8. razreda, i Marijeta Vidučić, učenica 1. razreda srednje škole. Natječući se u ‘D’ razini, pokazale su svoje vještine u ženskim pojedinačno (WS), ženskim parovima (WD) i mješovitim parovima (XD).

U zvjezdanoj izvedbi, Franka Antolić osvojila je zlatnu medalju na WS-u, dominirajući svojim mečevima u izravnim igrama. Snažan dojam ostavila je i Marijeta Vidučić koja je s dvije pobjede i dva poraza osvojila brončano odličje.

U mješovitim parovima mladi su sportaši bili upareni s partnerima koje dosad nisu poznavali. Marijeta je nastupila s 12-godišnjim dječakom, pokazala veliki trud, ali na kraju ispala u grupnoj fazi. Franka je u partnerstvu s prekaljenim Branimirom Kuščevićem trijumfirala u svojoj skupini, s lakoćom pobijedivši u sva tri susreta.

Njihov polufinalni susret počeo je napeto, prvu gem su izgubili 10:15. No, nalet ohrabrenja doveo ih je do pobjede u narednim gemovima 15:10, 15:10. Finale se pokazalo zahtjevnim protiv strašnih protivnika, ali sve veća sinergija i strateška igra Franke i Branimira donijeli su im zlatnu medalju s rezultatom 15:13, 15:13.

U WD kategoriji početna utakmica poslužila je kao strateška procjena protivnika, što je dovelo do poraza 13:15. Ipak, dvojac se brzo prilagodio i odlučno dobio sljedeća dva gema 15:6, 15:5. Njihove najteže konkurentice, Ivana Radovan i Nataša Stefanovski iz BK Split, iskoristile su svoje iskustvo i osigurale pobjedu protiv zadarskog para.

Prolazeći do polufinala i naposljetku još jednom suočeći se s Ivanom i Natašom u finalu, Franka i Marijeta upustile su se u uzbudljiv meč koji je istaknuo njihovu krivulju brzog učenja. Prvu su utakmicu dobili 15:13, ali je prekaljeni dvojac iz BK Splita u tijesnoj drugoj utakmici slavio 14:16. Finalna utakmica svjedočila je o tijesnoj konkurenciji, iskustvom za dlaku nadmašivši mladost, što je rezultiralo srebrnom medaljom zadarske ekipe.

– Pohvale njihovih iskusnih protivnika služe kao potvrda Frankinog i Marijetinog umijeća i odlučnosti. Sa samo devet mjeseci obuke, njihovo putovanje tek počinje. Klub ostaje predan pružanju nepokolebljive potpore, ohrabrenja i smjernica dok ovi mladi sportaši plove natjecateljskim svijetom badmintona, rekao je njjihov trener Arundeep Singh.

Pobjednici svih kategorija i svi rezultati utakmica dostupni su online na turnirskom softveru.

– Veliko hvala domaćinu turnira, Badmintonskom klubu Split, koji je organizacijom ovakvih turnira pomogao razvoju badmintonskog sporta u regiji. Nadamo se da se sljedeći put vidimo s više igrača. U Dalmaciji sljedeći rekreativni turnir održat će se u Zadru 25. svibnja 2024. u Sportskom centru Višnjik. Badmintonski klub Zadar je glavni organizator uz podršku naših sponzora. Pronađite više detalja na našoj web stranici i prijavite se, informirao je trener Singh.

U nastavku donosimo nekoliko trenutaka s turnira.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime