U cilju smanjenja količine otpada Čistoća d.o.o. Zadar ima jasnu politiku prikupljanja otpada uključujući prethodno razvrstavanje otpada i skladištenje otpada u svrhu prijevoza otpada na daljnju uporabu

Stoga su u suradnji sa Gradom Zadrom i Fondom  za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavljeni spremnici za odvojeno prikupljanje reciklabilnog otpada. Zeleni spremnici sa prepoznatljivim narančastim poklopcem podijeljeni su proljetos svim korisnicima. Organizirano sakupljanje reciklabilnog otpada započelo je 16.svibnja 2022.

U spremnike građani mogu odlagati papir, metal, staklo, plastiku, tekstil, otpadno drvo. Zabranjeno je u spremnike namijenjene reciklabinom otpadu odlagati EE otpad, opasni, glomazni, građevinski i tekući otpad.

Nova usluga sakupljanja reciklabilnog otpada je besplatna za sve korisnike. Ukoliko se građani pridržavaju jednostavnih pravila odvajanja, sve što se nađe u zelenim spremnicima sa narančastim poklopcem, predstavlja vrijednu sirovinu namijenjenu ponovnoj upotrebi kroz proces recikliranja. Time se postižu uštede sirovine i energije, a smanjuje se i onečišćenje okoliša kao i količina novoproizvedenog otpada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime