Nedavna proslava vojno redarstvene akcije „Oluja“ na Zelenci koju je organizirao Joze Vranješ, predsjednik MO Ratac-Zelenka imala je i humanitarni karakter.

Joze Vranješ poslao nam je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti:

„Iznimno sam zadovoljan činjenicom da je M.O. Ratac – Zelenka postigao zajedništvo i jedinstvo prilikom organiziranja proslave najveće hrvatske pobjede u vojno redarstvenoj akciji “Oluja”. Najmanje što smo mogli učiniti, a da se javno zahvalimo svima koji su stavarali našu slobodu je proslaviti pobjedu u Domovinskom ratu na dostojan način u jedinstvu i zajedništu bez obzira na različitosti.

Posebno veseli činjenica da su moju iskrenu namjeru prepoznali upravo oni koji su i razlog što danas dišemo slobodni hrvatski zrak, a  to su hrvatski branitelji koji su se odazvali pozivu na ovu veličanstvenu proslavu. Nemjerljivo me raduje činjenica što su na proslavi bili prisutni svi predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Grada Makarske koje nabrajam bez posebnog redosljeda jer su svi jednako bitni : Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja; Udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja; Udruga veterana Domovinskog rata; Udruga dragovoljaca; HVIDR-a  Makarska; Udruga 156. brigade HV; Udruga Hrvatskih ratnika ” KOBAC” .

Hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni, a mi kojima je sloboda darovana moramo graditi sustav u kojem će upravo oni biti temelj stvaranja prosperitetnog društva i zajednice, jer su upravo oni postavili zdrave temelje našeg društva s obzirom da su njemu darovali svoje zdravlje i živote.

Djela govore više od riječi, pa smo vođeni mišljenjem da konstantno trebamo zahvaljivati na darovanoj slobodi organizirali humanitarnu akciju u suradnji sa Crvenim križem Grada Makarske, te prikupili 17.118,00 kn za liječenje djece hrvatskih branitelja. Time ova proslava Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja dobiva pravo značenje jer šaljemo jasnu poruku da hrvatski branitelji nikada neće biti zaboravljeni.

vranjes7Vezano za medijske napise u kojima se kao organizator spominje Grad Makarska kratko i jasno ću komentirati potkrijepljeno činjenicama: ideja za ovaj događaj je potekla iz M.O. Ratac-Zelenka; kompletnu organizaciju događaja napravio je M.O. Ratac-Zelenka; Grad Makarska i Turistička zajednica su dijelom financijski podržali ovaj događaj i imaju funkciju sponzora, a nikako organizatora; preostalu financijsku konstrukciju zatvorili su sponzori koje je pronašao M.O. Ratac-Zelenka; humanitarna akcija organizirana je u koordinaciji M.O. Ratac – Zelenka – Crvenim križ Grada Makarske. Naglašavam da nije dovoljno financijski podržati događaj te isti uvrstiti na službeno obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja te se proglasiti organizatorom, treba napraviti puno više od toga tj. treba naporno raditi.

Zahvaljujem se svim sponzorima i svima onima koji su na bilo koji način podržali ovaj veličanstveni događaj.“

 

U Makarskoj 07.08.2015

S poštovanjem.

Predsjednik M.O RATAC-ZELENKA

Joze Vranješ mag.ing.el

1 KOMENTAR

 1. Joze u svom nabrajanju postrojbi cilo vrime preskače 72 bojnu VP Split koja je aktivno sudjelovala u OLUJI u kojoj je bilo dvadesetak osoba iz Makarske , a od toga 5-6 sa ZELENKE to bi mu trebala biti čast jer nije isto čuti za OLUJU i proći pakao OLUJE . Joze u ovom gradu su postojali i osobe koje su bile u raznim ratnim postrojbama a ne samo 156 brigade.

  • Poštovani,

   Iznimno cijenim doprinos svakoga tko je stvarao hrvatsku slobodu. Nisam se samo zahvalio pojedincima nego u mom priopćenju jasno stoji “Najmanje što smo mogli učiniti, a da se javno zahvalimo svima koji su stavarali našu slobodu je proslaviti pobjedu u Domovinskom ratu na dostojan način u jedinstvu i zajedništu bez obzira na različitosti.”
   Dalje u priopćenju nastavljam “Hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni, a mi kojima je sloboda darovana moramo graditi sustav u kojem će upravo oni biti temelj stvaranja prosperitetnog društva i zajednice, jer su upravo oni postavili zdrave temelje našeg društva s obzirom da su njemu darovali svoje zdravlje i živote. ”
   Jasno je vidljivo iz priopćenja da se zahvaljujem SVIMA, a službeni poziv sam uputio udrugama proizašlim iz domovinskog rata koje djeluju na području Grada Makarske. Hvala na sugestiji i uvažite moju ispriku ako ste se osjetili zapostavljenim ili uvrijeđenim, a iz svega proizlazi da to nije bila moja namjera.

   S poštovanjem
   Vranješ Joze

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime