Rano jutros je u akciji USKOK-a i policije uhićen gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zbog sumnje na trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika

U akciji su uz Babića uhićene još tri osobe – Davor Kljakić, Dražen Kinderman i Darko Kolsek, neslužbeno doznaje Index.

Uhićenja se povezuju s radnjama koje je razotkrila zviždačica Adrijana Cvrtila. 

Babić je, podsjetimo, zbog afere koju je razotkrila Cvrtila napustio HDZ u rujnu ove godine.

Što je javnosti otkrila zviždačica?

Bivša direktorica tvrtke Eko moslavina Adrijana Cvrtila je, podsjetimo, u rujnu izašla u javnost sa snimkama razgovora s HSLS-ovim predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem te razotkrila uhljebljivanje u toj firmi i priznala da je morala zapošljavati članove HSLS-a i HDZ-a.

Gradonačelnika Kutine Zlatka Babića (HDZ) optužila je da je od nje tražio da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila državnom odvjetništvu. 

Cvrtila je rekla da je od zhljebljivanja po nalogu Babića i Kljakića Eko Moslavini napravljena šteta od oko 2,4 milijuna kuna. Tvrdila je da su, među zaposlenima su članovi HDZ-a, HSLS-a, Kljakićev kum, šefica mjesnog odbora, kao i djeca te bračni drugovi političkih partnera. 

Po drugi put smijenjena nakon što je razotkrila uhljebljivanje

Kutinski je gradonačelnik potom napustio HDZ, a Kljakić je izbačen iz HSLS-a. 

Index je prije nekoliko dana, nakon što je Cvrtila po drugi put smijenjena s funkcije direktorice Eko Moslavine, i to na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, razgovarao s tom hrabrom zviždačicom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime