Teško je povjerovati da nikoga u Zadru ne zanima kako posluje gradsko prijevozničko poduzeće Liburnija d.o.o. kojeg već gotovo tri desetljeća vodi Edvin Šimunov

– Liburnija d.o.o. Zadar je u obračunskom razdoblju od 01. siječnja do 30. rujna 2016. godine ostvarila dobit u iznosu od 1.668.145 kn. U istom razdoblju protekle godine zabilježen je gubitak u iznosu od 4.714.187 kn. Pozitivan rezultat poslovanja rezultat je prvenstveno evidentiranih prihoda od subvencija Grada Zadra u razdoblju od siječnja do rujna 2016. godine u iznosu od 3.750.000 kn, kazao je na zapisnik Nadzornog odbora kojem je donedavno predsjedao Ante Babić, direktor Liburnije Edvin Šimunov.

Zanimljivo, ni 2015., a ni prošle 2016. ni jedan novinar nije uputio niti jedan Zahtjev za informacijama temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama! To proizlazi iz javno objavljenih izvješća o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama. Kada budu pisali izvješće za ovu 2017. godinu, bit će evidentiran makar jedan upit i to od strane portala Megamedia. Nevjerojatno je da nikoga ništa ne zanima iako je riječ o gubitaškom poduzeću koje svake godine gomila dugove, a posluje zahvaljujući višemilijuskim donacijama iz proračuna Grada Zadra (čitaj: iz naših džepova). U godišnjem financijskom izvješću za 2016. godinu, jasno stoji kako su godišnji prihodi gotovo 51 milijun kuna, a rashodi nešto više od 48 milijuna kuna. Ispada da Liburnija zarađuje, no to nije točno. Iz godine ranije prenijeli su gubitak od 4,2 milijuna kuna! I sami priznaju kako je „glavni razlog ostvarenog pozitivnog rezultata poslovanja povećanje odobrenih iznosa subvencije Grada Zadra…“. Za one koji ne znaju, Grad Zadar im je isplatio više od 5 milijuna kuna… Nažalost, ovakvo katastrofalno poslovanje ne spriječava direktora Šimunova da dijeli donacije šakom i kapom. Tako je prošle godine odobrio više od 18 tisuća kuna za Kuglački klub „Liburnija“,, a prije toga dijelio je tuđe novce (čitaj: ne iz svoga džepa) za tiskanje kojekakvih knjiga, šahistima, nogometašima itd. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Triba donit zakon da niko ne može bit direktor duže od dva mandata ili 8 godina! Taj je dobio posa u Liburniji čim je diplomirao i evo dočekat će izgleda mirovinu. nikad nije naučio ništa sam raditi, radi, čitam, s gubitkom već 30 godina i niko nema šansu radit umisto njega i eventualno napravit dobit, a ne gubitak

 2. Imam ideju. Triba privatniku dati posa, ali prvo triba razjebat Liburniju. Da se ide u privatizaciju, dugo to traje. Najbolje bi bilo da za direktora Kalmeta postavi Franu Mičića i do prolića Liburnije više nema. Taj bi u bankrot otira i Microsoft!

 3. A ja predlažem nastavke sage o Šimunovu:
  KAKO JE MLADU EDVIN PREKO VEZE DOBIO UHLJEBNIČKO MJESTO U GRADSKOM PODUZEĆU
  a onda bi još jedan:
  KOGA JE SVE OD LOKALNIH HDZOVACA ŠIMUNOV ZAPOSLIO U LIBURNIJI BEZ NATJEČAJA
  i još jedan:
  TKO JE NAMJEŠTAO FINANCIJSKA IZVJEŠĆA I ZAŠTO NITKO NIJE DOSPIO U ZATVOR?
  i bar još jedan:
  JE LI ANTE KALMETA DOISTA NAJPAMETNIJI U ZADRU KAD JE TOG BALAVCA ČEKALO MJESTO PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA LIBURNIJE?

 4. Ante je sigurno pametniji od Babića sadašnjeg dogradonačelnika jer bar zna dobro Engleski , učio ga je Sapunar bar tako govori na suđenju u slučaju REMORKER.Bravo gosp.Vidučiću to je pravo istraživačko novinarstvo.IDEMO DALJE , nastavimo niz …..

 5. Sram vas i sti dbilo sve. Šimunov je naljepši, nazgodniji, najpametniji i najsposobniji, a vi svi ovako o njemu, On je bogomdan, zato i jest direktor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime