Uoči 13.sjednice Općinskog vijeća općine Vir, oporbeni vijećnici opet ne mogu doći do materijala, suprotno zakonu, Poslovniku i Statutu

Prije nekoliko tjedana pisali smo o slučaju vijećnice Željke Crnjak koja je osobno otišla u zgradu općine Vir preuzeti službene materijale za sjednicu Općinskog vijeća.

Nažalost, materijale nije dobila, pa je napisala prigovor. Isto to dogodilo se i u petak kada je vijećnica Crnjak krenula preuzeti materijale za sjednicu koje su joj dužni dati. Međutim, u netransparentnoj općini Vir čiji načelnik Kristijan Kapović puni retke crne kronike sa terorističkim činom, osuđujućom presudom i desecima kaznenih prijava, netko je odlučio da oporbeni vijećnici ne mogu dobiti materijale za sjednicu.

Opet je Željka Crnjak napisala prigovor i opet će se nadležne institucije praviti da ne čuju i ne vide. Zanimljivo je kako Ministarstvo uprave, policija, Državno odvjetništvo i brojne druge institucije koje bi se trebale baviti utemeljenim i dobro argumentiranim prijavama o radu općine Vir ne rade svoj posao. Nije da ne znaju kako nego jednostavno ne žele. Upravo se takav zaključak nameće kada primjerice usporedimo općinu Vir i općinu Posedarje.

U općini Vir je na vlasti Kristijan Kapović sa svojim koalicijskim partnerima iz HDZ-a , a u općini Posedarje je na vlasti nezavisni načelnik kojem je HDZ oporba. U općini Vir već godinama mnogi upozoravaju nadležne institucije na brojna kaznena djela, ali i teška kršenja mnogih drugih zakona. Znamo da Kristijan Kapović ne poštuje hrvatske zakone, dokazano je to i na sudu, doduše nepravomoćno.

Znamo da je osobno naredio teroristički čin blokade Virskog mosta čime je ugrozio mnoge živote. Znamo da se na Viru događaju brojne nezakonitosti, no nitko ništa ne poduzima. U policiji se ispričavaju zbog postupanja, u Odvjetništvu odbacuju prijave na temelju lažiranih dokaza, u Ministarstvu uprave prijave uglavnom skupljaju prašinu itd.

U općini Posedarje je u prosincu na sjednici Općinskog vijeća usvojen proračun za kojeg je glasovao čak i dio oporbenih HDZ-ovih vijećnika. Željni anarhije, HDz-ovci su brže bolje krenuli s prijavama prema Ministarstvu uprave tvrdeći da je sjednica bila sporna i gle čuda, Ministarstvo uprave reagiralo je odmah. U roku od nekoliko dana pozvali su načelnika na razgovor u Zagreb i pokrenuli istragu.

To se, sigurni smo, još dugo neće dogoditi u općini Vir jer tamošnji predstavnici vlasti uživaju političku podršku. Sve to dokazuje ispravnost monstruozne izjave kojom se često služi HDZ: „Dok smo zajedno, ne može nam nitko ništa, a mi možemo svašta!“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime