Nesuđeni djelatnik Zadarske županije i specijalni savjetnik novopečenog načelnika općine Vir Kristijan Kapović kao i nesuđeni pročelnik i aktualni nametnuti predsjednik Županijske skupštine i Općinskog vijeća općine Vir Antonio Vučetić su se možda preračunali kada su se unaprijed pompozno odrekli naknade plaće i doprinosa narednih šest mjeseci u iznosu 210 tisuća kuna

Nejasno je na koji način su se mislili, kako oni kažu, odreći novaca poreznih obveznika. Sasvim izvjesno je da su nametnuti koalicijski partneri HDZ-u na županijskoj razini računali na 17,6% svih pozicija u Zadarskoj županiji, pa su računali da im zajamčene naknade na Viru neće ni trebati. No, politika je kurva, a „junaci“ s Vira i njihovi jataci od Pakoštana do Obrovca ostadoše kratkih rukava. Od 17,6% svih pozicija koliko su u pregovorima sa HDZ-om tražili u zamjenu za dizanje ruku na Županijskoj skupštini, dobili su samo bezveznu poziciju predsjednika Županijske skupštine koja zadovoljava njihov ego.

Antonio Vučetić

Računali su, bolje rečeno, preračunali su se Kristijan Kapović i Antonio Vučetić misleći da će dobiti ono što su u svojim glavama zamislili. Međutim, netko ih je minirao, pa su se morali zadovoljiti mrvicama bačenim sa velikog HDZ-ovog stola.

Javno se odrekoše zajamčenih plaća u narednih šest mjeseci, a sada neće imati plaću ni na Viru ni u Zadarskoj županiji. Novopečeni načelnik općine Vir isto je na čudu. Ne može javnosti objasniti kako će opravdati pompozne najave svojih jataka Antonia Vučetića i Kristijana Kapovića o odricanju 210 tisuća kuna.

Marino Radović

Stoga smo mu uputili sljedeća pitanja na koja ni nakon pet dana nije odgovorio što potkrjepljuje tezu da se načelnik može promijeniti, ali navike nikako. „Slijedom objavljenih informacija kako će se Antonio Vučetić i Kristijan Kapović odreći zakonski zajamčene naknade plaće i doprinosa u sljedećih šest mjeseci u iznosu od 210 tisuća kuna i kako će taj novac biti zadržan u proračunu i preusmjeren u korist uređenja i opremanja jaslica u dječjem vrtiću “Smješko”, molim da pojasnite na koji način će taj novac biti zadržan na računu? Nadalje, obzirom da su se gospoda Vučetić i Kapović odrekli naknade plaće i doprinosa, tko raspolaže tim novcem? Oni ili općina Vir i može li uopće itko uvjetovati gdje će novac, ako se zakonski i smije “preusmjeriti”, odnosno uplatiti? Ako je sve po zakonu, molim da nam pojasnite kada će eventualno taj novac biti uplaćen, odjednom ili na rate“. Načelnik šuti, a mi znamo i zašto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime