Više puta se u Hrvatskom saboru raspravljalo o neprirodnom broju općina i gradova, njihovim troškovima, korumpiranim čelnicima…

Zazivao se tzv. lex šerif, prozivali su se određeni načelnici općina, gradonačelnici, postavljalo se pitanje njihove svrhe. Mahom je riječ o HDZ-ovim, kako ih javnost voli nazivati, šerifima. Jedan utjecajan nacionalni medij prepoznaje Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda kao lokalnog šerifa kojeg se HDZ nikako ne odriče. Nabrajaju njegove „grijehove“: žena s koncesijskim odobrenjem za ležaljke i suncobrane, kći u nadzornom odboru komunalne tvrtke, jedan nećak zaposlen u vatrogasnom društvu, drugi vodi konobu u općinskom vlasništvu…  Dragica Vranješ, također članica HDZ-a i donedavna saborska zastupnica – u parlamentu je u prošlom sazivu mijenjala Milana Kujundžića dok je briljirao kao ministar zdravstva u vladi Andreja Plenkovića – ima supruga, Joze Vranješ se zove. I on je, dakako, u HDZ-u. Štoviše, dogradonačelnik Makarske, navodi se u tom mediju.

Pouzdano znamo da je Andrej Plenković više puta upozoren na ponašanje Joska Roščića, na njegovu čudnovatu vladavinu općinom Baška Voda. O Roščićevim nepodopštinama skoro sve zna i Ante Sanader kao i mnogi drugi utjecajni HDZ-ovci. Nažalost, nitko ne reagira, Dapače, zaziru od pomisli da ga spriječe u još jednoj kandidaturi za načelnika općine. Svjesni da svojim ponašanjem šteti HDZ-u, vrh stranke ga se ne odriče.

Najveću odgovornost snosi predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković. Upravo su njemu puna usta o tome kako je nemoral kod političara neprihvatljiv, kako ne tolerira nekorektno ponašanje itd. Međutim, kada je Josko Roščić u pitanju, Andrej Plenković šuti. Barem javno.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime