Drašnice, pitoreskno dalmatinsko mjesto na Makarskom primorju broji oko 350 stanovnika od kojeg je najmanje trećina spada u skupinu umirovljenika

Žitelji Drašnica koje u ljetnim mjesecima zbog izuzetnog položaja i prirodnih ljepota “okupiraju” mnogi turisti, zimi žive kao na nekom pustom otoku usred Tihog oceana. Ljeti ne manjka sadržaja, no zimi je već druga priča, pa je tako i sa lokalnom trgovinom koja je otvorena samo u toplim mjesecima. U Drašnicama trenutno nema trgovine što od stanovnika iziskuje određene organizacijske sposobnosti.

– Velik dio naši sumještana zbog godina i zdravlja ne vozi automobil, pa onda od jutra krenu “dežurstva” na magistrali kako bi zaustavili nekoga tko je autom krenuo prema civilizaciji, npr. Makarskoj. Kada se poznanik s autom zaustavi, dobije listu što sve treba kupiti u Makarskoj i onda “spizu” donese poslijepodne nakon povratka s posla. I tako svake godine od završetka turističke sezone do početka nove. Ko’ da živimo u 18.stoljeću!, kazao nam je jedan žitelj Drašnica.

1 KOMENTAR

  1. Laž je da se svake godine na zimu zatvara dučan u Drašnicama. To se već godinama događa u Živogošće Mala Duba i Živogošće Blato ali ne i u Drašnicama. Ovo je prva godina da je dućan zatvoren zimi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime