Završeno je i treće kolo Zadarske ljetne lige u kojoj su klubovi tražili svoj put u daljnje natjecanje. Dinamično i atraktivno, baš kako i dolikuje zadarskoj košarci, bilo je proteklog vikenda na Mornarici

Petak 19.07.2019.

KK VOŠTARNICA – KK TALVI PUTOVANJA 84:86

Prve dvije četvrtine su pripale Talvi putovanjima, druge dvije Voštarnici, a samo zahvaljujući pravovremenim reakcijama trenera Ivice Bazine Talvi upisao pobjedu. Taktičko nadmudrivanje trenera trajalo je cijelu utakmicu, a u konačnici je Marin Knežević izvukao deblji kraj no kako je prolazak skupine bio izvjestan neće puno žalovati.

KK BILI BRIG – KK NOVI BOKANJAC 95:70

Novi Bokanjac je rasterećeno ušao u susret dok je Bili Brig morao tražiti pobjedu da spasi obraz i ugled. Ispostavilo se da je Bili Brig imao snage tek za jednu četvrtinu što je bilo premalo, a još kad se doda da su u drugom poluvremenu bili svedeni samo na 26 koša poraz je bio neminovan. S druge strane raspoloženi Novi Bokanjac je igrao kao da sutra ne postoji te su u konačnici uvjerljivo osvojili skupinu.

Subota 20.07.2019.

KK SMILJEVAC – KK STROŽANAC SPLIT 96:56

Kad igra Dražović igra i Smiljevac, a valorizacija 44 to zorno pokazuje. U susretu protiv Strožanca pridodao se i Marino Zrilić s 14 skokova i 23 poena. Strateg Ivan Bulić pred susret je zacrtao i dostizanje koš razlike za što bolji plasman za završnicu, a što je zamislio to je i ostvario te je osvojio skupinu C.

KK BOKANJAC – KK SUKOŠAN 80:62

Dobro posložena momčad Bokanjca je već krajem prve četvrtine prelomila utakmicu te je od tad praktički pobjednik bio poznat. Iako kapetana Krstu Pestića u utakmici nije išao šut njegovi suigrači su ga dobro zamijenili te osigurali uvjerljivu pobjedu i osvajanje skupine A.

Nedjelja 21.07.2019

KK BRODARICA – KK SFINGA STAFORDS 51:76

Vidno spremniji Sfinga Stafordsi u utakmici su pokazali kako se uz timsku igru može do dobrog rezultata. Mijenjala je Brodarica razne obrane no Sfinga bi uvijek našla način za jednostavno poentiranje. Mora se dodati da su Sfinga Stafordsi pogodili i 12 trica što je ostala enigma za obranu Brodarice. Porazom se Brodarica oprostila od daljnjeg dijela natjecanja, a Sfinga Stafordsi su zauzeli njihovo mjestu i sad uz tjedan dana predaha moraju pripremiti četvrtfinalnu utakmicu.

KK KAMPO KAŠTELO – KK KUKLJICA 75:89

Potentna momčad Kukljice napravila je pravi dar-mar na utakmici te su u konačnici s visokom pobjedom dobro plasirani za nastavak natjecanja. Kampo Kaštelo se pak kroz ušicu igle provukao u daljnji dio natjecanja, a velike zasluge idu i treneru Galoviću koji nije dozvolio da u ključnim momentima padne visoki momčadski duh.

Momčad III. kola:

Dino Palčić – KK Bokanjac

Šime Lisica – KK Kukljica

Toni Blažan – KK Talvi putovanja

Marino Zrilić – KK Smiljevac

Jure Dražović – KK Smiljevac

Za trenera III. kola možete glasovati na Facebook stranicama Zadarske ljetne lige, a u izboru su:

Luka Klarić – KK Sfinga Stafordsi

Ante Gluić – KK Novi Bokanjac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime