Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.Snijeg povremeno pada u Lici i dijelu Dalmatinske zagore. U ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.Zbog zimski uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici:

  • DC1 Vaganac (g.ž.KA) – Korenica (D52) – čvor Udbina (D522) – Ondić (g.ž.ZD)
  • DC25 Korenica (D1) – Bunić – Lički Osik (D25) – Gospić – Karlobag (D8)
  • DC52 Špilnik-Korenica
  • DC217 Ličko Petrovo Selo- GP Ličko Petrovo Selo
  • DC429 Selište Dražničko-Prijeboj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime