Službenica za informiranje općine Hrvace Ivana Domazet morat će objasniti Povjerenici za informiranje, a potom i nadležnom sudu zašto skriva informacije od građana.

Ivana Domazet

Naime, još 7.veljače poslali smo Općini Hrvace, odnosno Ivani Domazet zahtjev za uvid i preslik informacija vezanih uz troškove reprezentacije obzirom da smo iz više izvora dobili neslužbeni podatak kako se na janjetinu, alkohol i druga čašćenja izdvajaju stotine tisuća kuna, pa čak i milijuni.
Želeći provjeriti istinitost takvih navoda, a u interesu objektivnog i istinitog izvještavanja javnosti, zatražili smo službenim putem vjerodstojne informacije koje nam je trebala osigurati službenica za informiranje Ivana Domazet. Međutim, nakon proteka zakonskog roka od 15 dana, informacije o tome koliko načelnik Dinko Bošnjak i njegova svita troše novaca na ručkove, večere i ostalo, ostali smo uskraćeni za iste.

Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili iz više izvora, godišnje se čelnici općine Hrvace potroše pola milijuna kuna na reprezentaciju što je nekoliko puta više nego što na godišnjoj razini izdvajaju brojni hrvatski gradovi.
Zahvaljujući rastrošnosti općinskih čelnika, najviše profitiraju hrvatački ugostitelji poput restorana Venezia ili restorana Vreba, a najmanje sami žitelji koji jedva spajaju kraj s krajem dok oni kojima su na prošlim izborima dali povjerenje nemilice troše njihove novce.

Ivana Domazet nije postupila sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama i eventualno nas pozvala da ispravimo zahtjev ili donijela riješenje o uskraćivanju informacija. Jednostavno se oglušila i time grubo prekršila zakon.
U jučerašnjem telefonskom razgovoru potvrdila nam je da su svi zahtjevi za informacijama zaprimljeni, no lopticu odgovornosti prebacila je na pravnika općine Zorana Zoricu tvrdeći da je on odgovoran što nisu ispoštovani zakonski rokovi, a ne ona. Naravno, to je potpuno krivo i pred zakonom je odgovorna Ivana Domazet i odgovorna osoba općine, a to je načelnik Dinko Bošnjak.
Prijavili smo Ivanu Domazet Povjerenici za informiranje, a pokrenuli smo i tužbu smatrajući kako mještani općine Hrvace imaju pravo znati koliko njihovog novca ide na janjetinu, vino i skupe poklone.
Nažalost, zbog nepoštivanja zakona neće ispaštati samo Ivana Domazet kojoj prijeti novčana kazna do 50 tisuća kuna, već i općina Hrvace jer navedeni zakon jasno definira sljedeće:  „Novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj tijelo javne vlasti koje suprotno odredbama ovog Zakona onemogući ili ograniči ostvarivanje prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.“.

1 KOMENTAR

 1. ISTI SLUĆAJJEVI SE DOGAĐAJU I U MAKARSKOJ.
  SAMO NIKAKO DA SE KAZNE POČINITELJI, ODNOSNO OSOBE KOE SU DUŽNE OBAVLJATI SVOJJE ZADAĆE. ZAKIDANJE GRAĐANA IUE KAZNEENO DJELO.

 2. Biti ce posla za sve službe i nije dobro da se ne poštuju zakoni republike hrvatske..
  Tisuće kamiona je naplaćeno ljudima ali bez otpremnica i računa …ajme ajme majko i to je samo kap u moru..Dinja ko je uzima te novce godinama !!

 3. Dragi Ne gospodine Zeljko ,zalosno je to sto ti nisi sposoban na racun svoje takozvane pozitive ostvariti svoje ciljeve nego se moras koristiti blacenjem drugih kako bi ti nesto postigao. Zalosno a istinito. Jesi li se mozda zapitao jesi li ti sam ok. Sto se tice Ivane osobno je ne poznajem kao ni tebe al joj skidam kapu do poda, a tebi postavljam pitanje kako bi ti reagirao na to da o tvome nekome iznose ovakve stvari kao sto ti iznosis o drugima. SRAMOTA!!

 4. Ivana kao Dinkova tajnica zna sve tajne Dinje i morati ce prije ili kasnije istinu reci i to je njezin problem.
  Cura je lipa i šteta bi bili da završi sa drugima iza rešetaka.Ivana još imaš vrimena budi pametna.

 5. Čovik piše o Željku i ne razumim zašto.Sto je on ovde učinijo .Ivana nažalost Domazet(časno prezime)neće da da račune ili potvrde o potrošenom novcu a to je kažnjivo djelu i sigurno ce biti kažnjeni .
  Svaka potrošena kuna u općini mora imati račun a ovi u općini nemaju račune za milijune kako izgleda.Jasno je ,daj račune i stvar riješena pa ce se viditi tko je kriv.

 6. Slušam vijećnika Dadica kako štiti Dinju i ekipu a do jučer mu je radijo o glavi a za Ivanu kaže da radi svoj posao dobro a ne priznaje zakone države ,budi pametan.Niper je dosta pojeo na račun općine i županije i vidi se to na njemu ,dobro se ugojijo,zivila zderacina na račun naroda.

 7. Taj Domazet jer ga nemogu nazvat gospodin posto nije nema drugog posla nego blatit narod po opcini .
  Bolje da gleda svoja posla jer nacelinik bit Nece.
  Kako se u narodu kaze svasta Bog stvori
  P…a rodi i ferata vozi 😋

 8. Ženo, majko, carice, ne osvrći se na ono što kaže već tko kaže i sve je svakom normalnom jasno. Bog sve vidi…ostani baš takva kakva jesi.

 9. Ovo ne izgleda dobro i pozivam moje prijatelje iz općine da podnesu ostavke jer mogli bi slabo se provesti ako dorh dodje i zato bizite prije hapšenja a posto računa nemate sto čekate .
  Imam osjećaj da je sve ovo tek počelo .Cekamo rasplet situacije i izgleda da ovaj Domazet ima ozbiljnu ekipu.

 10. Ništa ne kontan, Ivana nije dala nikakve račune a dotični sve znaju…šteta šta pucaju na sjedalicu u općini pa oni trebaju u USKOK-ovu fotelju, kad su toliko stručni 😎

 11. DRAGI MJESTANI JESTE LI SE IKAD ZAPITALI ZASTO NA PANJU NEMA AUTUBUSNE STANICE DA SE IMAJU DJECA GDJE SKLONIT OD VREMENSKI NEPRILIKA DOK CEKAJU AUTOBUS ZA SKOLU. SIGURNO JESTE A ODGOVOR JE NEDA MIRO MARKULIN JER ON TU MORA PARKIRAT AUTOBUSE.MIRO RECI NAM KOLIKO PLACAS NAJAM OPCINI ZA PARKING .HVALA

 12. DRAGI MJESTANI JESTE LI SE IKAD ZAPITALI ZASTO NA PANJU NEMA AUTUBUSNE STANICE DA SE IMAJU DJECA GDJE SKLONIT OD VREMENSKI NEPRILIKA DOK CEKAJU AUTOBUS ZA SKOLU. SIGURNO JESTE A ODGOVOR JE NEDA MIRO MARKULIN JER ON TU MORA PARKIRAT AUTOBUSE.MIRO RECI NAM KOLIKO PLACAS NAJAM OPCINI ZA PARKING .HVALA

 13. A da su pametni ovi nasi u opcini ne bi nigdi radili te autobusne cekaonice jer ste stoka koja razbija te cekaonice a kad ih ne stave onda kukate

 14. E moj Marko najprije da imas dicu koja idu u skolu i cekaju autobua nebi nikoga naziva stokom.Cini mi se da stoka ima vise kulture od tebe, svaka sast nacelniku Dinki koji je u ciloj opcini stavijo autobusne cekaonice i sve pohvale za to ,a sta ce ko razbijat to je stvar kulture .OCEMO AUTOBUSNU KUCICU NA PANJU

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime