Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar- Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionici Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Tijekom dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama u smjeru mora, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkih središta te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.
U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.(HAK)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime