Naglo pogoršanje vremena donijet će obilne kiše na Jadranu i snijeg u gorju, a čini se da su promjene zatekle i vozače

Čitatelji svjedoče o kaosu na A1. Mnogi su zbog snijega zapeli na autocesti, a HAK izvještava i o tri prometne nezgode. Prva se dogodila na autocesti A1 između odmorišta NADIN i čvora BENKOVAC ( 276+400 km ) u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

Prometna nezgoda dogodila se i na km 102+000 zbog čega je zatvoren je vozni trak u TUNELU MALA KAPELA (A1) u smjeru Zagreba. Vozi se jednim prometnim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zabilježena je i prometna nesreća na autocesti A1 na 221+400 km između čvora SVETI ROK i čvora MASLENICA u smjeru Dubrovnika promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

U Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pada snijeg, a mjestimice ga ima ugaženog na kolniku. U tijeku je čišćenje i posipavanje cesta, a na pojedinim dionicama autocesta zbog raljenja snijega povremeni su zastoji u prometu. Pozivamo vozače na strpljenje i krajnji oprez. Zbog jakih pljuskova kiše ponegdje ima Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti i u Gorskom kotaru. Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Zbog jakog vjetra na autocesti od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata te između čvorova Vrata i Vrbovsko zbog razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime