Zbog problema koje ima s vodoopskrbom, u pomoć Vrgorcu pristigli su pripadnici Hrvatske vojske koji cisternama dopremaju potrebnu pitku vodu. Normalna distribucija vode u prekidu je od 17. listopada, pa iako je Komunalno Vrgorac, koje skrbi o izvoru Banja, izvijestilo da se vodostaj na izvorištu podigao za osam metara, to zbog ograničavajućih tehničkih razloga još uvijek nije dovoljno za funkcioniranje cijelog  vodoopskrbnog sustava

U Vrgorac su stoga stigli pripadnici Hrvatske vojske ZZP bojne iz Zagreba s cisternama za prijevoz pitke vode. Vojnici iz voda specijaliziranog za opskrbu vodom, uz pomoć dodatnih vojnika i jedne cisterne iz Knina, prevoze pitku vodu iz Zagvozda na prigradska naselja u zapadnom dijelu Vrgorca.

Iako pada kiša i vodostaj na vodocrpilištu Banja se polako diže, voda do 30 kilometara udaljenih sela još neko vrijeme neće stići, pa umjesto pumpama, pitka se voda vojnim cisternama dovozi u vodospreme Župa i Kozica. U dva protekla dana, Hrvatska vojska je dopremila 155 kubičnih metara pitke vode, i ostaje do daljnjeg, te će svakodnevno puniti vodospreme na području od Imotskog prema Vrgorcu. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime