Pozivajući se na Sabor i hrvatske zakone, makarski gradonačelnik Tonći Bilić je na svom facebook profilu objavio demanti teksta o zabrani žive glazbe u Makarskoj o čemu je naš portal pisao prošlog tjedna ( http://www.mega-media.hr/turizam-na-makarski-nacin-ovog-ljeta-zabranjena-ziva-glazba-u-kaficima/ ).

Nažalost, gradonačelnik Bilić se poziva na zakone samo kada to njemu odgovara, a čudi i to da preko svoje glasnogovornice Ivane Pleić nije i nama dao izjavu iako smo dobili obećanje da će to učiniti danas. Nadalje, gradonačelnik Makarske voli zakone kada njima može obmanjivati svoje sugrađane, no kada treba službeno odgovoriti na zakonske zahtjeve, onda se to čini sms porukama, usmenom predajom ili uživo preko posrednika. U svom priopćenju, Bilić navodi kako je članak objavljen radi naših privatnih interesa. Portal www.mega-media.hr nema nikakav privatni interes u Makarskoj i to jamčimo pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću!  Optužuje nas gradonačelnik Bilić i da lažemo. Ako je doista uvjeren u to da neće biti razotkriven, pozivamo ga da nas tuži, pa ćemo na sudu utjerati pravdu izvođenjem materijalnih dokaza i saslušanjem brojnih dokaza, između ostalog, najmanje troje zaposlenika Grada Makarske!

Informacije na temelju kojih smo napisali i objavili članak smo vidjeli na društvenim mrežama, a onda, ni sami ne vjerujući što se događa, krenuli u istraživanje i, gle vraga, doznali više nego što je bilo potrebno za kvalitetan i objektivan članak.
Proteklog vikenda su najmanje tri ugostiteljska objekta ostala bez žive glazbe iako su na vrijeme Gradu Makarskoj protokolirali svoje zahtjeve. Na njihove zahtjeve im, suprotno pozitivnim propisima i zakonima RH nije odgovoreno službeno već usmenom predajom i sms porukama!
Nekoliko zaposlenika Grada Makarske s kojima smo razgovarali nam je potvrdilo da je navodno stav Grada Makarske kako se živa glazba može izvoditi na terasama hotela i na događajima kojima je organizator ili suorganizator Grad Makarska. Također nam je rečeno kako je uobičajena praksa Grada Makarske da sa strankama komuniciraju u kafićima, sms porukama, preko posrednika… Zbog straha od gubitka posla, njihova imena ćemo zaštititi kao i imena ugostitelja od kojih su neki debelo ustrašeni jer im se prijeti na razne načine. O čemu se radi, ovog puta ćemo preskočiti, no naš portal će o mafijaškim metodama prijetnji i ucjenjivanja u Makarskoj iscrpno i objektivno izvijestiti vrlo brzo.
Na kraju, u članku nikad nije ni pisalo da je Tonći Bilić „potpisao“ odluku već da je odluka donesena, pa čude Bilićeve optužbe da naš portal laže. Na kraju, doznali smo i to kako je odluka donesena, ali eto, ne na sastanku već ranije, pa je jedan od Bilićevih bliskih suradnika (podaci poznati redakciji, op.a)s am proširio vijest o tome kako žive glazbe ovog ljeta u Makarskoj neće biti.
Srećom, zahvaljujući našem portalu i brojnim medijima u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj i BiH koji su prenijeli naš članak i tako stvorili svojevrsni pritisak na makarsku Gradsku upravu, žive glazbe će biti i to već sljedeći vikend!