Nekadašnji šef zloglasne UDB-e Zdravko Mustač koji trenutno služi doživotnu kaznu zatvora u kaznionici Glina obratio se opširnim i vrlo oštrim pismom Ivanu Turudiću

Podsjećamo, Zdravko Mustač i Josip Perković osuđeni su na doživotne kazne zatvora zbog povezanosti sa ubojstvom hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u njemačkom Munchenu 1983.godine. Njemačko pravosuđe lociralo je počinitelja gnjusnog zločina. Bio je to Krunoslav Prates koji je na temelju svjedočenja agenta UDB-e, Vinka Sindičića osuđen na doživotni zatvor. Na predmetnom suđenju, Josip Perković označen je kao organizator i nalogodavac ubojstva, a Zdravko Mustač bio je nadređen Perkoviću.

I Mustač i Perković su nakon osude izručeni Hrvatskoj i obojica služe doživotnu kaznu zatvora. Zdravko Mustač smatra kako do izručenja nikada nije smjelo doći, a u pismu na 30 stranica vrlo detaljno obrazlaže da je u postupku protiv Perkovića počinjen čitav niz postupkovnih, nezakonitih radnji. Zamjera Ivanu Turudiću mnoge radnje i navodi javnosti nepoznate detalje. U nastavku objavljujemo Mustačevo pismo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime