Željka Šekerija: Dragi moj Mostare, šta si postao i u što si se pretvorio?

1

Željka Šekerija, supruga dr. Gorana Đuzela koji je pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima na parkiralištu u ulici Mile Budaka polupao više parkiranih vozila, reagirala je pismom kojeg objavljujemo u cijelosti

“Opet novinske laži, koje posebno začine frustrirane kućanice sa lažnih profila i mladeži koji je jedini uspjeh nabaviti 5 km za kavu i kladionicu. Zanimljivo da čovjek koji je toliko života spasio, koji je toliko srca držao u rukama, i držat će, oblajavate usta s njim , i predmet je priča po mostarskim kavama. Zapitate li se, hoću li mu ja doći sutra na operacijski stol?? Hoće li mi držati srce u rukama?? Meni ili nekome meni bliskom??

Ne morate se brinuti, je Goran Đuzel kojeg ja poznajem, neće vam to zamjeriti. Goran Đuzel kojeg ja poznajem odradit će to vrhunski, i više toga. On vam nikad neće okrenuti leđa, i kada ga zovete da ga zamolite da vas zaposli u elektorprivredu ( suludo, zar ne?), jer ništa ispod toga ne dolazi u obzir.  I kad ga zovete da vas ubaci u bolnicu, jer posao koji sada radite, niste zadovoljni s njim, pa želite, ni više ni manje u pravnu službu. Neće vam okrenuti leđa ni kada tražite od njega da mu zaposlite kćerku, koja nema završenu školu, jer vi znate da ona može. Neće vam okrenuti leđa ni kada vaša kćerka ne može položiti iz prve ispit, pa da objasnite profesoru da ona zna više od njega, i da je on zato uhvatio pik na nju. Neće vam okrenuti leđa ni kada imate važne poslovne projekte za njega, poput lansiranja svemirske letjelice, a pošto je ideja vaša, bilo bi uredu da on to financira. Goran Đuzel kojeg ja poznajem, će sve vas sitne duše, saslušati, odvojiti vrijeme za vas, i pomoći ako može. Ali sada ću vam otkriti jednu veliku tajnu. Taj isti Goran Đuzel je čovjek od krvi i mesa. Da…njemu se isto dogodi da razbije auto, kao što to radi većina ljudi. Njemu se isto dogodilo da je proslavljao rođenje sina. Razlika između njega i vas jedina ta, što što god se njemu dogodi, postaje tema ismijavanja. U Mostaru, u kojem se svaki dan događaju ovakve stvari. U Mostaru u kojem kada se dogodi vama, to je simpatično.

U Mostaru, gdje mama jednog dječaka uzela stvari u svoje ruke, pa pokušava svim ljudima u kolicima omogućiti da se normalno kreću po gradu. U Mostaru gdje su cure drogirane i silovane, jer zaboga, same su tražile. U Mostaru, koji je natjeran da žene sa djecom šetaju prosvjedne šetnje više od 2 puta, da bi institucije počele raditi svoj posao. U Mostaru, koji umjesto da podržava sportske događaje, smetaju zatvorene ceste na par sati?? Svi vi koji lajkate i dijelite lažne novinarske tekstove, jeste li podržali ijedan spomenuti događaj. Onda vam je kriv sustav, jer ne sjedite u jednoj državnoj fotelji, pa hop…na zapad. A tamo…drugi ljudi, kojima nije problem ni čistiti, ni bauštelati, ni izaći na sportski događaj na ulicu, jer to je jedino od izlazaka što sebi možete priuštiti. Sramite se, u šta se pretvarate, i što potičete druge da takvi budu.

Sramite se i vi koji dostavljate lažne tekstove (a znamo tko ste). Sramite se i vi koji se radujete tuđoj boli i patnji. I vi „novinari“, koji podržavate medijsko zlostavljanje, a tražite slobodu medija.

Sramite se i vi koji komentirate njegov privatni život. Svi vi koji smatrate da nije uredu da je zasnovao novu porodicu, a nije vas pitao??? Svi vi koji varate svoje žene! Svi vi koji varate svoje muževe! Svi vi koji glumite sretne brakove, a noću liježete u suzama, i budite se s knedlom u grlu. Svi vi koji učite svoju djecu da je uredu živjeti bez ljubavi, jer „šta će grad reći“!! Svi vi koji uvjeravate svoje kćerke da je uredu što je muž tuče, jer tako pokazuje ljubav. Svi koji izađete petkom, pa bocom Moeta platite za malo ljubavi djevojke koje vam kćerke mogu biti.  Sramite se svoje dvoličnosti!!

Goran Đuzel, čovjek kojeg ja poznajem, oprostit će vam. Čovjek koji je postigao nestvarno. Čovjek koji nije komentirao što u bolničkom sustavu ne funkcionira, nego primijenio, i napravio nestvarno. Čovjek koji se bori da SVI VI koji sebi ne možete priuštiti da platite uslugu, da vam to bude besplatno. Vama, komentatorima po kavama Da, za vas se bori. Čovjek koji stvara 24-sata dnevno. Koji stvara nestvarno. Koji razbije auto koje je sam zaradio i kupio. I opet će, jer je to potpuno ljudski”, napisala je Željka Šekerija.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime