Jedno od najkorumpiranijih mjesta u korumpiranoj Hrvatskoj je svakako Baška Voda u kojoj se odabrani ne moraju držati ni jednog jedinog zakona

Jedan u nizu kriminalnih primjera ruganja državi i običnim građanima je svakako fast food „Zvonimirova lađa“ u centru Baške Vode koju vodi formalni vlasnik Željko Pengušić, inače jako blizak lokalnom šerifu, načelniku Josku Roščiću.  Iako smo već dosada javno upozoravali na bezakonje koje provodi Željko Penjgušić, pa tako i prošle turističke sezone, on i ove nastavlja ilegalno posluje i nitko mu ništa ne može. Ili ne smije. Ili jednostavno neće.
Podsjećamo, poduzetnik Veljko Đuzel je ranijih godina javno upozoravao kako je Željko Penjgušić u sprezi sa više osoba iz makarskog ureda Službe za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vijeća za dodjelu koncesijskih odobrenja pri općini Baška Voda počinio čitav niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora. Tako je, tvrdi Đuzel,  još 2011. godine dobio rješenje od nadležnih tijela prema kojem je montažni ugostiteljski objekt UO „Zvonimir“ vlasnika Ante Budimira ukupne zatvorene površine od 12 m2 te još 32 m2 prostora za usluživanje na otvorenom ispunjavao sve minimalno-tehničke uvjete. – Ovo je rješenje izdano na ime Ante Budimira, ali samo fiktivno, obzirom da iza njega stoji Željko Penjgušić i to svi u Baškoj Vodi znaju. Penjgušić je sa tim fast-foodom uzurpirao moju zemlju na kojoj sam upisan 1/1 u zk ulošku 2056 k.o. Bast-Baška Voda. Naime, Penjgušić je provalio u moje vlasništvo, obejakt od cca.400 m2 i iznio skupu ugostiteljsku opremu, a potom je bespravno dogradio kat na objektu kojeg koristi, ispričao je prošle godine Veljko Đuzel  za portal Megamedia.
Unatoč poprilično teškim optužbama, nadležne institucije nisu reagirale i Penjgušić je čitavu turističku sezonu prošle godine odradio, a nastavio je i ove godine.
Krajem srpnja, Penjgušića je posjetio Ivica Rebić, viši turistički inspektor iz Makarske koji je utvrdio da kiosk od 12 m2 na temelju kojeg je 2011. Penjgušić ishodovao minimalne tehničke uvjete više ne postoji, pa da objekt kojeg sada koristi na prostoru od 80 m2 nema potrebne dozvole za rad, u prvom redu minimalne tehničke uvjete! Stoga je Ivica Rebić nakon što je utvrdio da Željko Penjgušić posluje nezakonito o svemu izvijestio Ministarstvo financija, Carinskom nadzoru u Pločama čiji bi inspektori trebali izvršiti nadzor i zatvoriti ilegalni restoran, fast food.

1 KOMENTAR

  1. Jeli ovo onaj Rebic sta je trazio skidanje Tuđmanove slike iz vjecnice u Imotskomu?Jeli on onaj Rebic Liberal koji se odselio Srpkinji u primorje?Prč.. mu mater korumpiranu.Ovaj zapisnik neče niđe otići,to vam je zamazo oči.

  2. Ha,ha Adresa :Bast 15.Ovaj Pengušic ce na sljedecim izborima za mjesne odbore bit lojalna konkurencija Potukacu i Niksi.Mozda ga i HDZ isturi kao nositelja liste,nikad se nezna u stranci “zna se”.

  3. Ljudi,sto se događa sa Zvonimirovom lađom,jel netko bolestan,jel netko umro?
    Piše na objektu UATVORENO ZBOG PRIVATNIH PROBLEMA.Jel đavo došo po svoje?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime