Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

Alternativni pravci za teretna vozila u smjeru Dalmacije i obratno su DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-KarinPaški most, izvješćuje HAK.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta ne postoji alternativni pravac za teretna vozila u smjeru Rijeke i obratno;državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Karlobaga (DC8) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata. Državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime