Umjesto da bude na bazenu, u stazi uz Lanu Pudar, na proglašenju zlatne Europske medalje u disciplini 200 m leptir, Mario Kordić, inače na mandatu, uz jedan glas većine,  gradonačelnik čaršije Mostara, izigrava stvaratelja sporta

Piše: Hrvatin Tomašević

U zadnjem javnom nastupu hvalisao se: „Mostar je najveće sportsko gradilište“ u regionu! Naime, informacije sa sportskih terena govore suprotno: klubovi se gase! Športsko kulturni urbicid obrušio se na KK-Zrinjski, ništa bolje stanje nije ni kod rukometnog imenjaka, ali i kod ostalih športskih klubova i njihovih selekcija…The End: Kordiću-Hercegu-lideru! Športski/sportski savez kasabe Mostar, u glavnom, cijeli budžet koji je u iznosu oko 700 000 KM, utroši na sebe. Nije li? Kordić-adeze+Kevelj-bake, cijepljeni su, ne samo protiv korone, nego i protiv samokritike!

Dozvolite vrle moje portalđije: 50tih godina prošlog stoljeća veliki revolucionar Đuro Pucar Stari, imao je političko projektno i građevinsku ideju, da rijeku Neretvu napravi plovnom i da izgradi u Mostaru luku i pristanište za brodove! Kako je vidljivo na društvenim mrežama, Kordić ima genijalnu ideju: ambiciozan politički projekat-da za njegova mandata, kasaba Mostar postane ronilački centar regije i šire. Lovu za takvo nešto, već je počeo izranjati iz javnih sredstava. Možda, Kordićev pogled u športsku budućnost kasabe, baca svijetlo na veliki broj ronilaca na bazenu u Karašebešu… Dervo Sejdić daje poduku…Znam reći ćete: nitko ne baca sihre po svojoj čaršiji, u prijevodu na Hrvatski: nitko nije prorok u svom selu!  Više/manje, za kasabu kakva je Mostar i nije neki bed ako nema: klubova-timova-mladih selekcija, stoga, ako su tu za predizborne potrebe sportska gradilišta…Aferim! Kordićeva ambiciozno zamišljenja renesansa športa/sporta, arhitektonski projektovana prema planovima njegova političkog sina-potrčka, morati će sačekati, ne samo „dovršenje“ izgradnje dvorane+bazena, već i povratak športaša/sportista na terene, ali i obnoviteljske skupštine klubova, koji imaju namjeru natjecati se u nacionalnoj ups ups ups državnim ligama! Moj pogled u športsku/sportsku budućnost u kasabi kakva je Mostar, iz današnje perspektive jest: da je to jedna jako loša priča, koja će metastazirati kod svih športskih klubova! Čelne osobe iz liderovih klupskih ladica, koji su delegirani u športske/sportske saveze, potapaju klubove nečinjenjem, u ronilačke dubine iz kojih nema izranjanja!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime