Tonćiju Biliću je, izgleda, zapečaćena politička karijera! Prema našim izvorima iz središnjice SDP-a, predsjedništvo stranke je izuzetno nezadovoljno makarskim gradonačelnikom i šefom lokalnog SDP-a i žele ga se riješiti što je prije moguće.

Naime, prije nekoliko dana u makarsku organizaciju SDP-a stigla je depeša s vrha stranke prema kojoj Tonći Bilić mora podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke, a ukoliko to ne učini, predsjedništvo stranke raspustit će makarski SDP!
Nezadovoljstvo makarskim SDP-om traje već neko vrijeme, ponajviše zbog brojnih skandala zbog kojih su se za Bilića zainteresirali i USKOK i PNUSKOK. Ulje na vatru nezadovoljstva doliveno je katastrofalnim rezultatima na netom završenim parlamentarnim izborima gdje je SDP u Makarskoj osvojio tek nešto više od trećine glasova dok je, trenutno oporbeni, HDZ osvojio gotovo 42 posto svih glasova.

Da nije Arsena Bauka, teško bi Tonći Bilić došao do Sabora osim kao turist
Da nije Arsena Bauka, teško bi Tonći Bilić došao do Sabora osim kao turist

Već na sljedećoj sjednici GO SDP-a Makarske raspravljat će se o stavu središnjice SDP-a i očekuje se da će Bilić podnijeti ostavku. U tom slučaju je Bilićeva politička karijera gotova, on više nema što tražiti na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine.
Prema našem izvoru, Zoranu Milanoviću, još uvijek aktualnom šefu SDP-a nisu smetale nezakonitosti u radu makarskog gradonačelnika, pa čak nije ni pokušao spriječiti da Tonći Bilić na par dana bude saborski zastupnik u prošlom sazivu jer ga je preporučio najveći Bilićev zaštitnik – Arsen Bauk. Ipak, nakon koketiranja sa Zlatkom Komadinom, a koje je razotkrio lokalni poduzetnik Anto Čović otkrivši javno da ga je Bilić za unutarstranačku kampanju upravo za Komadinu tražio 100 tisuća eura u zamjenu za određene protuusluge, Milanović je samo čekao priliku da makne neposlušnog gradonačelnika Makarske. Da odnos između Milanovića i Bilića nije bajan, mogu posvjedočiti svi oni koji su se našli na predizbornom skupu Narodne koalicije u Makarskoj gdje je Milanović u širokom luku zaobilazio Tonćija Bilića iako je stalno trebao biti uz njega kao domaćina. Konačno, slab izborni rezultat gdje su građani Makarske na neki način kaznili Bilićevu samovolju i loše vođenje gradom dalo je Milanoviću dovoljno argumenata da jednom zauvijek makne Bilića s lokalne političke scene.

1 KOMENTAR

  1. godinama smradu znas da tonci nije normalan kako god okrenes ali neka si reka javno šupku to sta ga sliduje ,,svejedno vam je odzvonilo zajedno s partnerima iz hdz-a gubo lopovska i antihrvatska….vodite i bebeka sa sobom imalega lalica za rukicu megalomani kriminalni,,,sve ste izdali …

  2. Svi junaci, mukom zamukoše. Od početka mandate ove SDP-ove i HNS-evo vlassti ništa kvalitetno nije napravljeno. O bezakonju da ne govorim, tu su odlično umreženi sa korumpiranim facama ko kupina.Jedan od zadnjih protuzakonitih rabota, jje rušenje , adaptacija i nadogradnja stare zgrade na Sportskom centru, u ZELENOJ ZONI. Bez promjene PROSTORNOG PLANA, RADE KAO HOĆE JER IH PROČELNICI DRŽE ZA HAJCA?! OVA LAKRDIJA KOJA JE UČER IZBILA ISPOD KOLODVORO JE TAKOĐER MOGLO BITI ZAUSTAVLJENO NA SAMOM POČETKU, itd.

  3. Ova spodoba je u više navrata dokazala da apsolutno nije sposobna obnašati odgovornu funkciju gradonačelnika Makarske. Sramoti SDP ali i rodbinu. Bože sačuvaj..

  4. ne bojin se ja za makarski esdepe. šta vi mislite da nebi sretan ili čedo mogli dostojno zaminit. Ili ako ćemo koga mlađega onda kradljivac lovreta iz zagrebačke banke. ako more rukovodit s parama od komunalnoga more i sa mojima. ja se onda za svoje ne bojin. budite mi pozdravljeni

  5. Lenjin Puharić Kesara, je dobro opra Tonča Bilića, jer negovo ime govori sve. Muljator od rođenjja, da bi ga makao od sebe Todorić ga je preko HDZ-a, u suradnji sa Arlovićem stavio na čelo CK- Crveni križ Makarska. Glavičić i Crljen su utiho osudili, Bilića, mrmljajući sebi u bradu. Sdp misli da iza njihovih vrata ne curi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime