Predsjednik SDP-a Zoran Milanović došao je danas u Makarsku na stranački skup u hotel Miramare gdje se pred novinarima osvrnuo na ministra Zlatka Hasenbegovića i druge aktualnosti.

Milanović smatra da je Zlatko Hasanbegović napravio štetu Hrvatskoj u Europi te da su ljudi poput njega teret za Hrvatsku. – Sad sam u situaciji da ponovo citiram Franju Tuđmana koji je HOS nazivao crnokošuljašima, militantima i najvećoj prepreci priznanju Hrvatske. Bitno je što je ispod kape, što što je napisano. I takvi ljudi, bez obzira na jačanje desnici u Europi, nigdje ne prolaze, kazao je Zoran Milanović.
Zapitao se i što o spomenutom minsitru misle u MOST-u jer, kako kaže, oni gromoglasno šute.
– Jasno da on ne može biti ustaša u 2016.g. Mislim da je tu apsolutno sve jasno. Njegovi stavovi su marginalni i opasni, koji nisu u interesu RH. Uz to što je to samo po sebi loše, zaključio je Milanović.
Na novinarsko pitanje hoće li podržati prijedlog MOST-a o jednotjednoj raspravi o ideološkim podjelama u Hrvatskom saboru i hoće li se izboriti da se u Saboru raspravi o rezoluciji Vijeća Europe 1481 o osudi komunizma, da Hrvatska konačno na civiliziran način riješi podjele u narodu, odgovorio je kako je SDP vrijednosna stranka i da su utemeljeni na nekim vrijednostima.
– HDZ je bio osnovan radi osnivanja hrvatske države, što je veliki plemeniti cilj. Međutim, oni su svoje gorivo iscrpili i sve što rade je da plaše Hrvate komunistima, Srbima, unutarnjim neprijateljima, sutra vjerojatno Židovima, međunarodnim zavjerama protiv Hrvatske. Takva stranka se mora zapitati čemu služi, čemu postoji. S takvom strankom je nemoguće raspravljati. Tko god me uvjeravao da je ustaški režim, koji je Hrvatskoj nanio nepopravljivo povijesno zlo, nešto dobro i da bi se oko toga trebali pomiriti, nećemo se pomiriti, ali to čini štetu Hrvatskoj, kazao je Milanović.

1 KOMENTAR

  1. Kad se radi o najbitnijem pitanju države da maknemo špijuns, izdajnike, lupeže, svi junaci zamukoše. Zato nan je vako naopako. Napravite za sebe spisak ko je pokra makarsku, primjeni na državu i sve je jasno

  2. Mile, kad bi Milanović i njegovi odgovorili na pitanje: tko je pokrao Makarsku, morali bi početi od Gušte,Hrvoja,Ljilje,……….Igor,Lolita,Leo, pa tu je i On.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime