SDP-ov gradonačelnik Makarske, Zoran Paunović, tijekom poslovne karijere je stekao reputaciju izvrsnog menadžera. Tijekom tih godina, a prije ulaska u politiku, Paunović je stekao značajnu imovinu

Do preuzimanja gradonačelničke fotelje, Zoran Paunović bio je direktor privatne tvrtke Pavones d.o.o. sa sjedištem u Makarskoj čiji je upisani temeljni kapital 4,7 milijuna kuna. U svojoj imovinskoj kartici koja datira od 14.siječnja ove godine, Paunović navodi da u spomenutoj tvrtki ima udjel od 25%. Ostali suvlasnici Pavones d.o.o. su Barbara Paunović, Tonči Paunović i Tina Paunović.

Osim direktorske pozicije koju je imao u ovoj tvrtki, Zoran Paunović je do stupanja na gradonačelničku dužnost bio i direktor tvrtke Eno kultura d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu kao i 50% suvlasnik. Na godišnjoj razini ta tvrtka ostvaruje prihode nešto veće od milijun kuna. Istodobno, Zoran Paunović u imovinskoj navodi kako je bio direktor i 50% suvlasnik još jedne tvrtke: Dalmatinska vinska izložba d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koja u 2020.godini nije imala prihode za razliku od godine ranije kada su ukupni prihodi bili oko 100 tisuća kuna.

U sudskom registru Trgovačkog suda stoji kako je Zoran Paunović još uvijek direktor sve tri navedene tvrtke.

Zoran Paunović ima i jednu dionicu kutinske Petrokemije čija je procijenjena vrijednost deset kuna. Posjeduje i dva automobila, Renault Espace iz 2016.godine te Citroen C4 iz 2011. godine.

Nije poznato kolika su mu mjesečna primanja bila u vrijeme dok je bio direktor spomenuta tri poduzeća, ali kao gradonačelnik ima brutto mjesečnu plaću od 20.825,67 kn odnosno 13. 739,69 kn netto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime