Zorka Buljac, ravnateljica osnovne škole Dinka Šimunovića u Hrvacama reagirala je priopćenjem vezano uz otkazivanje malonogometnog turnira

Podsjećamo, portalu Megamedia obratili su se članovi Organizacijskog odbora zbog otkazivanja malonogometnog turnira samo sat vremena prije početka utakmice. U svom pismu su prozvali Zorku Buljac. U nastavku prenosimo i njezino priopćenje.

“Cijela se hajka može sažeti u jednoj rečenici. Napadnuta sam jer provodim mjere zaštite od širenja bolesti COVIDA 19 u skladu sa zakonom RH.

Igralište kao i dvorana ima svoja pravila i  propisanu proceduru za korištenje vanjskih korisnika. Što druga strana ne razumije i ne poštuje te sam bila dovedena pred gotov čin.

Ta ista strana uzela je sebi za pravo da bez ičijeg pitanja i dozvole uzurpira školsko igralište razbijajući u posljednje vrijeme dva puta željeznu ogradu i jednom željezne stupiće. Uvozili su automobile te divljali ugrožavajući djecu koja slobodno vrijeme provode na igralištu. Razbili su i rasvjetu te oslikavali zidove igrališta. Svaki put sam obavještavala policiju o tome ne tražeći kaznenu odgovornost, već samo da ih se upozori da prestanu uništavati ono što pripada našoj djeci. U petak ujutro na igralištu su osvanuli automobili, šankovi i ostali rekviziti. Nastava tjelesnog odgoja koja se u ovim uvjetima mora odvijati vani na svježem zraku je prekinuta. U razgovoru s predstavnikom lokalnog stožera dobila sam informaciju da se taj njihov  turnir, za koji uopće nisam znala, neće održati. Kad sam vidjela da ne odustaju, pozvala sam policiju koja im je naredila da sve uklone. Nakon toga jedan od uzurpatora dolazi s potvrdom iz SDŽ stožera za koju mi je taj isti stožer potvrdio da oni nisu izdali potvrdu i da ju je mogao izdati bilo tko ne znajući uopće da je riječ o školskom igralištu. Cijeli se dan nastava TZK-a nije mogla održavati te smo djecu vratili u školu. Za to su vrijeme  uzurpatori vrištali, jaukali i proizvodili neartikulirane glasove na opće zaprepaštenje učiteljica i učenika. Bili su tu sve do 15.00 sati dok nije ponovo došla  policija na moj poziv i zabranila im okupljanje.

Moj posao je da štitim i brinem za svoje  učenike i djelatnike a posebno u ovim izazovnim vremenima. Bez sumnje, i dalje ću činiti sve da poštujući epidemiološke mjere zaštitim zdravlje svojih učenika i djelatnika te ću o svemu obavijestiti glavni stožer RH. Zbog svega ovoga osobno ću angažirati svog odvjetnika, jer sam verbalno napadnuta i uznemiravana samo zato što sam provodila zakon.”.

Zorka Buljac,

ravnateljica OŠ Dinka Šimunovića Hrvace

4 KOMENTARI

  1. Očito naša gospođa Zorka svaki dan čita policijski pravilnik, posebno dio o kršenju javnog reda i mira (toliko je zauzeta). Samo me zanima, gospođo ravnateljice, je li Vama smeta činjenica da su sve organizirali bez da su se Vama poklonili i pitali za sveto dopuštenje,ili se toliko bojite korone?? Samo, meni je poznata ona stara da đavlu ne može bit ništa, šta Vi kažete? Meni je žalosna jedna stvar, umisto da se s njima veselite za VAŠ dan općine i za proslavu VAŠE ZAŠTITNICE, Vama to smeta? PA TO IMA SAMO U HRVACAMA!!!!!

  2. poštovana gospođo ravnateljice, imate podršku svih civiliziranih mještana Hrvaca. Bilo bi krajnje vrijeme da policija ikomunalni redar rade svoj posao u našem mjestu .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime