U nedjelju, 8. travnja 2018. godine, počinju Županijski dani koji će trajati do kraja mjeseca travnja

Kao i svake godine obilježavanje počinje biciklijadom Od Branimira do Branimira na relaciji Zadar – Nin – Zadar. 10. biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Prije 10 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je stotinjak biciklista, prethodnih godina premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na našu manifestaciju te prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti.

Ove godine u realizaciji biciklijade doprinijet će Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru sa svojim studentima sportašima te brojni sportski klubovi koji će se, kao i svih dosadašnjih godina, odazvati ovoj sportskoj manifestaciji.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin – Vrsi – Ljubač – raskrižje iznad Ražanca – Poljica – Briševo – Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati.

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno akcija pješačenja 1000 koraka kroz 1000 ulica, u organizaciji Udruge za rekreaciju žena Relax. U projekt 1000 koraka kroz 1000 ulica i ove će se godine uključiti društva za sportsku rekreaciju iz Benkovca i Biograda koji će istoga dana organizirati akciju pješačenja i vježbanja. Pješačenje iz Zadra kreće istovremeno kada i biciklijada, s Branimirove obale u Zadru u 11 sati prema Puntamici.

  1. travnja 2018. godine, u organizaciji društva za sportsku rekreaciju Loptica održat će se orijentacijsko kretanje za djecu također pod nazivom 1000 koraka kroz 1000 ulica u sklopu kojeg će ova dječja sportska škola ujedno obilježiti 15 godina postojanja. Aktivnost će krenuti s Foruma u 10 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime