Branko Katić, vijećnik u Skupštini Zadarske županije podnio je nedavno kaznenu prijavu protiv Vedrana Uranije, nekad uglednog sindikalca

Branko Katić tereti Vedrana Uraniju za kazneno djelo davanja lažnog iskaza na sudu i sve je objavio na svom Facebook profilu. – Vedran Uranija s lažima je započeo karijeru kada je podnosio tužbe i osobno zastupao lakovjerne radnike u desecima sporova na zadarskim i drugim sudovima. Godinama je obmanjivao i lagao sud, a uskoro ga čeka suđenje za kazneno djelo nadripisarstva jer nije smio glumiti odvjetnika. Institucionalni šibicari u odvjetništvu koji ne poštuju sud misle da se i njihovi konfidenti osjećaju sigurno jer u istragama i ostalim mjestima mogu lagati, ali ovaj put su lagali na sudu, a na sudu se lagati ne smije… Ovaj put je na sudu lagao njihov konfident, nepopravljivi Vedran Uranija, sindikalist koji je mnogima zagorčao život. Zato sam protiv njega podnio kaznenu prijavu za lažno svjedočenje što predstavlja kazneno djelo za koje je zapriječena minimalna kazna zatvora u trajanju šest mjeseci. Obzirom da je Vedran Uranija već činio kaznena djela za koja je i osuđen, uvjeren sam da ni ovaj put neće proći nekažnjen!, napisao je Branko Katić.

Vedran Uranija slovio je dugo godina kao najutjecajniji sindikalist u ovom dijelu Hrvatske dok portal Megamedia nije razotkrio pravu istinu o njegovim dugovima, prevarama i lažima. Pravomoćno osuđen jer je obmanuo jednu osobu uzevši u više navrata iznos od preko 20 tisuća eura bez namjere da novac vrati. Vedrana Uraniju čeka još jedan sudski postupak i to za nadripisarstvo jer je godinama činio usluge iz domene prava za koje nije bio ovlašten. Inače, Vedran Uranija je nedavno bio u svojstvu svjedoka na Općinskom sudu u Zadru u postupku privatne tužbe nekadašnjeg šefa Županijskog državnog odvjetništva Ivana Galovića protiv Branka Katića.

Ivan Galović je pokrenuo sudski postupak protiv Katića zbog njegovog govora pred Skupštinom Zadarske županije kada je, između ostalog, konstatirao kako je Galović bio u seksualnoj vezi sa novinarkom Marinom Vlakić.

1 KOMENTAR

  1. Potvrđujem nadripisarstvo izrezanu, dobar potez od strane G.Katicica. Postoje ta dva kaznena djela koje DORH nije dovršio.? Nadam se boljem ishodu po ovoj novoj prijavi!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime