Andrea Giorgi, umjetnik iz Ancone gostuje u Zadru

0

Umjetnik dolazi iz Ancone u Zadar, točno s druge strane Jadrana. Zadar je posebno važno umjetnikovo odredište gdje je pozvan od strane Zajednice Talijana u Zadru da u kolovozu 2015. godine sa svojim 3D digitalnim kompozicijama, predstavi mladu inovativnu struju talijanske umjetnosti.

Otvorenje izložbe koje će se održati dana 3. kolovoza u Zadru, biti pe popraćeno ekskluzivnom 3D mapping projekcijom na fasadi Arheološkog muzeja na Forumu u 21,00 sat. Ova projekcija, jedinstvena u svijetu, osmišljena u suradnji s talijanskom firmom za 3D animaciju, a biti će napravljen i HD snimak iz zraka helikopter kamerom koji će kružiti nebom za svo vrijeme održavanja eventa (otprilike 1 sat). izložba donosi muškarce i žene potpuno „razodjevene“ svakog distinktivnog obličja. Lica i tijela potpuno su slobodna svih ojačajnih elemenata i pozlate pojavljujući se u svoj svojoj jednostavnoj i isto tako snažnoj emotivnosti. Hominidi uhvaćeni u prolaznosti trenutka, uronjeni su u stvarnost koja se doima nestalnom u nekom vremensko-prostornom spoju lišenom čvrstog polazišta: usudimo se reći skoro ne-vremenskom  i ne-prostornom. Možda paradoksalno, no upravo ovi „nedostaci“ daju djelima Andree Gioigija notu vječnosti, pa je stoga upravo „ETERNITY“, koja je jedini eksponat ove izložbe,naslov odabran za ovu izložbu.

Izložba „ETERNITY“ biti će otvorena do 24. kolovoza a moći će se pogledati svakim danom od 10,00 do 12,00 i od 18,00 do 20,00 sati. Personal domaćina će tokom izložbe biti na raspolaganju posjetiteljima za sve informacije na hrvatskom i na talijanskom jeziku.  Na inauguraciji 3. kolovoza 2015 u 19,00 sati nazočiti će i sam umjetnik. Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu www.andreagiorgi.info

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime