Dođite na Dan Čistoće na Narodni trg!

0

Čistoća d.o.o. i Udruga „Eko- Zadar“  u petak 24. travnja 2015. organiziraju treći po redu „Dan Čistoće“ na Narodnom trgu.

„Dan Čistoće“ manifestacija je u sklopu zajedničkog projekta udruge i komunalne tvrtke „Reciklirajmo zajedno“, te će to biti prilika da se građani i građanke upoznaju sa sadržajem projekta, dobiju informacije o novostima na području odlaganja otpada, posebice o odvojenom odlaganju različitih vrta otpada. Na info štandu moći će porazgovarati s djelatnicima Čistoće i članicama udruge koji provode ovaj projekt, te dobiti brošuru „Vodič o pravilnom odlaganju otpada na području Grada Zadra“.
Za djecu su pripremljene bojanke, kao i slikovnica „Praktični savjeti Eko Mace“ ali i zabavno-poučno druženje s likom iz spomenute slikovnice  – Eko-Macom.  Čistoća d.o.o. predstavit će novo vozilo koje će olakšati posao vrijednih pometača – električni bicikl za prikupljanje komunalnog otpada.  U sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno“ do konca godine će se provoditi kampanja za smanjenje korištenja plastičnih vrećica te za poticanje adekvatnog zbrinjavanja električnog i elektroničkog otpada, kao i oporabe stakla. Radionice oslikavanja platnenih vrećica provest će se u  OŠ Kruna Krstića i OŠ Šime Budinića,  a kreativne radionice održat će se i sa starijim osobama – korisnicima/cama domova za starije, te u Gradskoj knjižnici Zadar. U suradnji s Muzejom antičkog stakla bit će izrađena video prezentacija  kojom će se osnovnoškolcima približiti povijest stakla i njegove uporabe, te današnje mogućnosti recikliranja i selektivnog odvajanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime