Grad Zadar uplatio na račun NK Zadar 33 milijuna kuna!

0

U Nogometnom klubu Zadar postaju svjesni da su nakon uhićenja Rene Sinovčića i Dalibora Zebića nastale nove okolnosti u vezi s djelovanjem kluba, ali i dalje tvrde da njegovo funkcioniranje nije dovedeno u pitanje.

– Klub je spreman djelovati po slovu zakona i svih propisa, tu nema zbora. Cijeli je klub na nogama, zaposlenici i igrači shvaćaju realnost – uvodno će Josip Bajlo, predsjednik Skupštine NK Zadar, koji dobro zna da će u novonastaloj situaciji biti potrebno pronaći određena financijska sredstva za život kluba. – Nije nam prvi put da imamo velik teret ispred sebe, međutim, nekako će se preživjeti. Sinovčić nije jedini gospodarstvenik koji se našao u problemima, a kad je riječ o njegovu djelovanju u klubu, dovoljno je reći da je znatno pomagao u trenucima kad je trebalo naći novac. Bilo da je sam uskakao, bilo da je pronalazio donatore ili sponzore – ističe Bajlo. Mnoge odavno zanima koliko se Zadar mora financijski rastegnuti u jednoj prvoligaškoj nogometnoj sezoni da bi bio imalo konkurentan ostalima.

Nije to previše

– Može se govoriti da je riječ o iznosu između devet i 11 milijuna kuna za pokrivanje svih troškova, odnosno izdataka. I do toga novca doista nije jednostavno doći, ali mi smeta kad se u javnost provlači teza da Grad Zadar previše izdvaja za NK Zadar. Tako je u utorak navečer na HTV-u, među ostalim, jedna osoba iznijela hrpu podataka o nekakvim velikim iznosima. Želim javno kazati da su to dezinformacije, čak i konstrukcije – kaže Bajlo, kojega je začudila površnost cijele priče. – Grad Zadar davao je novac legalnim odlukama Gradskoga vijeća i do u lipu se može vidjeti koliko. Začudo, na HTV-u nisu osjetili potrebnim nešto pitati klub ili Grad – zaključio je Bajlo. Nerijetko se u javnosti moglo čuti da su doista milijuni plovili prema Stanovima, međutim, prema dostupnim informacijama, u proteklih 15 godina iz proračuna je odlukama Gradskoga vijeća na klupski račun otišlo 33 milijuna kuna. – Mora se kazati da u taj iznos spada i 2,8 milijuna kuna za 2014. godinu, a 2008. godine Grad je izdvojio 3,5 milijuna kuna za postavljanje rasvjete na stadionu u Stanovima – objasnio je Radovan Dunatov, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i sport te zamjenik predsjednika NO-a Zadra, koji nije propustio kazati kako se novac dodjeljivao po redovitom postupku, posve transparentno. Dunatov nije želio nagađati kako će se razvijati pitanje funkcioniranja kluba u odsutnosti njegovih čelnih ljudi. – Dok se ne dozna što će točno biti, nema smisla razglabati. U danom trenu donijet će se odluke, a ono što osobno mogu reći jest da bi bila velika šteta da Zadar prestane imati prvoligaša – zaključio je Dunatov. (Slobodna Dalmacija)