Gradska vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić oslala je medijima otvoreno pismo predsjedniku zadarskog HDZ-a Šimi Erliću kojeg u nastavku objavljujemo u cijelosti

Visoki dužnosnik gradskog HDZ a Erlić mlađi od izbora se prikazuje kao „novo lice HDZa“ i to navodno neko koje štiti vrijednosti našeg društva?! Pa se tako oglašava oko svih pitanja Zadra, više i od samog reizabranog gradonačelnika Dukića. Hvali se nekim navodnim uspjesima HDZa, ali ponajviše kritizira političke oponente ignorirajući najvažniju činjenicu zašto su mnogi od nas uopće u politici? Politikom se bavimo jer ne možemo trpjeti što Gradom vladaju interesne skupine pogonjene opranim novcem, HDZ  godinama provodi izvlačenja proračunskog novca, sve je to  rezultiralo  sveopćim gospodarskim nazadovanjem, a onda i svime onime što iz toga proizlazi; propadanjem kulture, sporta… Nije to daleko od stanja u cijeloj državi, ali se u drugim sredinama, bar nešto promjenom vlasti počelo čistiti. U Zadru i dalje, institucije očito je ne rade svoj posao.

Stoga uoči sjednice gradskog vijeća željela sveprisutnog predsjednika HDZa Zadra podsjetiti na niz pitanja oko NK Zadra, za koje bi trebao znati odgovore.

Već nakon otkazivanja ugovora prethodnom direktoru NK Zadra Svetku Ćustiću najavila sam ponovno uništavanje i pelješenja kluba, koje je započelo za vrijeme vladavine Sinovčića i Erlića starijeg, nakratko je zaustavljeno za vrijeme g. Ćustića, koji je konsolidirao dugove za blizu 2 milijuna kuna, uz smanjena  davanja NK Zadru iz gradskog proračuna pa je tako u tri godine dobio oko 4625000,00 kn što je prema prijašnjim izdvajanjima za vrijeme Sinovčić-Erlića uistinu kapljica, proveo dogovore sa vjerovnicima – i povećao školu nogometa na gotovo 450 djece. Međutim nakon predaha i polaganog vraćanja Kluba, konsolidirala se i mafija kojoj je cilj zataškavanje izvlačenja milijuna koje je Grad Zadar neštedimice prebacivao na Klub, dok je istovremeno gubio svoj većinski udio, pa još dan danas nije rasvijetljeno gdje su i udio i novci uistinu završili.

Da bi se te činjenice još više bacile u zaborav, otkazom g. Ćustiću NK Zadar ubrzo je bačen u stečaj! Stečajna upraviteljica NK Zadra pobrojala je vjerovnike, te stečajnu masu u koju spadaju čak i sjedalice stadiona na Stanovima, te aparat za karte. Međutim unatoč upitima stečajna upraviteljica od javnosti krije dužnike NK Zadra! Dužnike koji klubu u stečaju, duguju od vremena kad su njime upravljali Sinovčić, Erlić stariji i drugi obuhvaćeni istragama i optužnicama. Kluba koji je bio u većinskom vlasništvu Grada Zadra i u koji su se iz proračuna, dakle iz novaca nas sviju slijevali milijuni i milijuni! Zašto USKOK sad ponovno ne istraži novu pretvorbu NK Zadra u HNK Zadar kad već hrvatski sudovi godinama ovu aferu ne privode kraju? Vjerujem kako bi upravo ta lažna pretvorba tobože „radi djece“ pokazala repove starih, ali i novih dugova.  

Naime da je stečaj NK Zadra samo skrivanje kome su proračunski milijuni „posuđeni“ i gdje su završili potvrda je i činjenica kako je opravdavanje stečaja NK Zadra i osnivanje HNK Zadra ispred Gradskog vijeća grada Zadra, gradonačelnik Dukić pravdao školom nogometa koja se treba spasiti!!! Godinu i nešto kasnije vidimo kako HNK Zadar upravo iz te škole nogometa tjera djecu koja po njihovom mišljenju nisu dovoljno talentirana!!! Talent utvrđuje novi trener koji se do sada potvrdio samo kupovinom Mercedesa iz pozajmice Grada Zadra. Po tome možemo zaključiti da djeca za koju unatoč uvjeravanjima gradonačelnika Dukića i njegovih intimusa po Klubu, nisu eventualno talentirana jedino za hdz- ovsku krađu.Zato molim Erlića mlađeg kad je već svakom loncu postao poklopac i odgovara i komentira pa i facebook komentare donedavne oporbe, a sad članovima vladajuće većine Gradskog vijeća, neka građanima Zadra jednako promptno, rasvijetli  pitanja NK Zadra, o kojima sigurno zna jako puno: Koji su to stečajni dužnici i u kojim iznosima NK Zadru? Zatim ima li HNK Zadar potpisan najam nogometnog terena na Stanovima i ako ima sa kime je potpisao i na koliko ugovor o najmu ili koji drugi za korištenje? Čije su zapravo vlasništvo teren, svlačionice, klupska zgrada, kafić i stan u sklopu stadiona na Stanovima? Pa ćemo i o tome popričati na za to mjerodavnom mjestu: gradskom vijeću.

Gradonačelnika Dukića o ovome pitati ćemo direktno na vijeću pa neka se molim pripremi jer ćemo na osnovi vaših odgovora, kao većina povući odgovarajuće poteze.

Srdačno,

Gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime