Majka preminule Nore Šitum: Borba protiv beskičmenjaka poput Milanke Opačić se nastavlja

0

Roditelji preminule Nore Šitum izgubili su još jedan sudski spor – više od četiri milijuna kuna prikupljenih za liječenje njihove kćeri nepravomoćno je dobila udruga Hrabro dijete.

Roditelji sada moraju platiti i 155.000 kuna sudskih troškova, no najavljuju da će se žaliti. Majka preminule Nore Đana Atanasovska rekla je za RTL da su presudu doživjeli vrlo emotivno. “Ne zato što je presuda takva kakva je, već zato što udruga Hrabro dijete cijelo vrijeme pokušava nas prikazati kao roditelje koji pohlepno žele novac, što je daleko od istine. Mi smo svoje bogatstvo pokopali 20. ožujka 2013. i ovo je sve samo ne borba za novac”.Rekla je kako im u niti jednom trenutku nije došlo da odustanu od svega.

“Što bi se dogodilo s novcima da nismo digli ovakvu buku?”

“Nikada. Ministarstvo financija je prije godinu i pol dana utvrdilo kršenje zakona od strane udruge Hrabro dijete za neovlašteno trošenje novca. Podignute su kaznene prijave, ali to očigledno više nikog ne zanima. Pitam se što bi se dogodilo da nismo digli ovakvu buku, što bi bilo s novcem koji je ostao i odakle pravo nekome da troši humanitarnu pomoć. Ovo je borba protiv kriminala, protiv ljudi kojima ništa nije sveto i koji gaze preko mrtvih za vlastite interese, borba za Zakladu Nore Šitum i borba protiv beskičmenjaka kao što je ministrica Opačić koja se nakon 20 godina bavljenja socijalnom politikom sjetila promijeniti zakon. Pitam Vas ministrice: ‘Što ste radili 20 godina? Dobro jutro!'”. Đana kaže kako će oni svoju borbu nastaviti.

“Ima nešto što novac ne može kupiti”

“Istina će jednom izaći na vidjelo i onda će se posramiti mnogi. A po imenu moga djeteta i Zaklade nitko neće blatiti, posebno politički uhljebi kao što je ministrica Opačić”, rekla je i dodala: “Kad imate istinu i pravdu na svojoj strani onda vjerujete. Bez obzira kako funkcionira naš pravni sustav. Ima nešto što se novcem ne može kupiti, a to je čista savjest i istina. Mi noću mirno spavamo, ne znam kako je drugoj strani”. Đana je rekla i da kad se čovjeka želi ušutkati, da ga se upravo onda optereti sudskim troškovima. “Mogu nam uzeti, mi ćemo do kraja života otplaćivati ove sudske troškove, ali ne mogu uzeti slobodu govora, istinu i uspomenu na moje dijete. Idemo dokle god treba”, izjavila je Đana Atanasovska. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime