Sljedeću nedjelju starta biciklijada Zadar –Nin -Zadar

0

U sklopu programa Županijski dani 2015. godine  u  nedjelju,  12. travnja u 11.30 starta 7. biciklijada  „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar.

Prošle godine je na biciklijadi sudjelovalo preko 900 rekreativaca.  Ove godine prijave traju do 10. travnja , a svi zainteresirani  mogu se prijaviti on line na web stranicama Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr) . Prijaviti se mogu i izravno u trgovini Calimero sport na Ljepotici. Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć. U Ninu bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati Udruga kuhara Zadarske županije.

Ruta kojom će se kretati biciklisti

Start: 11,30 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili   do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino –Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka  u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta istovremeno kada i rekreativna biciklijada u 11,30  iz Nina, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Kako je Zadarska županija član  Hrvatske mreže zdravih gradova Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Istoga dana, u 11 sati sa Branimirove obale kreće akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica“ u sklopu koje će svi zainteresirani  moći pješačiti do Dikla, Put Njivica, kod restorana „Taverna“. Ovu aktivnost predvodi udruga za sportsku rekreaciju žena „Relaks“ i Županijski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime