Jučer je u sklopu Kulturnog ljeta grada Nina i u organizaciji Grada, u Muzeju ninskih starina, održana je recitalno-glazbena večer “Stihovima i notama dodirujemo snove”

Zadarska pjesnikinja i recitatorica Nikolina Mojić je i ovaj put svojom sugestivnom interpretacijom osvojila naklonost publike, koja ju je u dahu slušala i gromoglasnim pljeskom podržavala svaki novi naslov pjesme, bilo da je riječ o njenim vlastitim stihovima ili stihovima klasika hrvatske moderne.

Njenu interpretaciju dodatno su upotpunili i obogatili zvuci mandoline i gitare zadarskog umjetnika gosp. Drage Jelića koji je uistinu pokazao virtuoznost pratnje u zahtjevnoj interpretaciji već poznate zadarske recitatorice i pjesnikinje.Večer je imala i svoja iznenađenja. Posebnu notu je programu dao dječak anđeoskog glasa Viktor Čandrlić Jajaš s pjesmama “O sole mio”, “Santa Lucia” te “Croatio iz duše te ljubim”.Viktor je snažnom ljepotom tenora privukao i publiku koja nije mogla a ne svratiti Muzej i čuti odakle dopiru melodije, stihovi i pjesma ove divne srpanjske večeri. Drugo iznenađenje, bila je poezija na makedonskom jeziku koju je interpretirala pjesnikinja i predsjednica MKD “Biljana” Zadar, gđa. Mirjana Majić koja se  publici predstavila jednom od svojih pjesama, nakon čega je Nikolina te iste stihove interpretirala na hrvatskom jeziku. U dobroj atmosferi, koju je na samom početku najavila gđa. Marijana Ramov ispred organizatora, ova večer je završila  lijepim druženjem i najavom ponovnog susreta sljedeće godine.Naravno, ovom prigodom se Mojić zahvalila organizatoru, Muzeju, gostima i divnoj publici na odazivu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime