Protekle subote, 27.srpnja, u sklopu Kulturnog ljeta Božave, upriličena je recitalno-glazbena večer poznatog zadarskog dvojca: Nikoline Mojić i Drage Jelića


Turistička zajednica mjesta Božava,  zadarsku je recitatoricu i pjesnikinju ugostila po drugi put, te oduševljeni izvedbom programa spomenutog dvojca, domaćini su ih pozvali na gostovanje i slijedeće godine.
Predsjednik TZ mjesta Božava, gosp. Tomislav Jerić prije početka službenog dijela večeri, pozdravio je publiku koja se ovom prigodom okupila u velikom broju na trgu Kudelišće, koje je u subotu bilo ispunjeno stihom i pjesmom do kasno u noć.

Posebno raduje što su večer posjetili i najmlađi u pratnji roditelja i znatiželjno pratili program stiha, pjesme i glazbe.
Nikolina je ovom prigodom uz stihove pjesnika hrvatske moderne, govorila i svoje autorske te je njena prepoznatljiva interpretacija, vidno emotivno dotakla srca posjetitelja.

Drago Jelić je melodijama gitare i mandoline  znalački  oživljavao stihove glazbom, tako da se ovaj dvojac uistinu pokazao kao sadržaj koji vrijedi doživjeti u sklopu njihovih nastupa.
Također, ovom prigodom je Jelić imao svoje solo interpretacije, te je uz poznate domaće i svjetske naslove šansona i šlagera izveo i svoju pjesmu ” Konoba” za koju potpisuje tekst i glazbu.

Za šlag na kraju, a na iznenađenje svih nazočnih, recitatorica Nikolina Mojić je interpretirala stihove Arsena Dedića “Božava, Božava”.Pjesmu inače izvodi klapa “Lanterna”, ali kako doznajemo u subotu je pod nebom Božave spomenuta pjesma prvi put izvedena u recitacijskoj interpretaciji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime