U utorak, 17.srpnja 2018. u gradskoj je vijećnici održano Javno izlaganje vezano uz Izmjene i dopune  Prostornog plana uređenja Grada Makarske, navodi se u priopćenju Građanske inicijative SOS OSEJAVA koje prenosimo u cijelosti

Izlaganje je vodio Tonči Vuković, voditelj gradskog Odsjeka za prostorno plansku dokumentaciju, a ispred tvrtke Geoprojekt kao izrađivača PlaIvana Bojićna izlagala je . Uz makarskog gradonačelnika Juru Brkana i njegove zamjenike, Vranješa i Nemčića, izlaganje je pratio i značajan broj zainteresiranih građana i građanki među kojima su se istakli članovi Građanske inicijative SOS Osejava.

Među brojnim pitanjima upućenim izrađivačima Plana i službenicima zaduženim za provedbu postupka Javne rasprave našla su se i ona vezana uz moguću realizaciju projekta izgradnje sportsko-rekreacijske zone Platno na Osejavi te gradnju hotela, apartmana i kampova na predjelu Biloševac. Predstavnici Inicijative tom su prilikom izvijestili izlagače i ostale djelatnike gradskog Odjela za gospodarenje prostorom o svim do sad podnesenim zahtjevima za stavljanje UPU-a Platno van snage i za trajnu zaštitu Osejave te o opasnostima koje donosi nestručno i neodrživo planiranje urbanističkog i turističkog razvoja Makarske.

Iako postupak Javne rasprave koja uključuje javni uvid i izlaganje jedinicama lokalne samouprave nalaže što direktniju komunikaciju s građanima kao zainteresiranom javnošću, jučerašnje izlaganje proteklo je nažalost u znaku neprimjerenog ponašanja gradonačelnika i njegovih zamjenika. Naime, otvoreno ignorirajući prisutne građane predstavnici gradske vlasti odbijali su odgovarati na njihove upite, upadajući u riječ izlagačima Plana, tipkajući i razgovarajući na mobitel te opetovano ulazeći i izlazeći iz prostora vijećnice.

Na taj način gradski su oci još jednom pokazali svoju nespremnost na  suradnju s građanima kroz prihvaćanje  njihovih stručnih i konstruktivnih kritika i prijedloga te dali naslutiti kako aktualne izmjene i dopune makarskog Prostornog plana idu na ruku privatnim, a ne javnim interesima.

Ispred koordinacije GI SOS Osejava

Antonela Ela Sokol

1 KOMENTAR

  1. Dokada će građani Makarske dopuštati da ovako važne odluke donose nestručne osobe sa stranačkom iskaznicom?!
    Gradsko Vijeće čine nestručni i neobrazovani kadar iz mladeži kradezea koji su tamo samo da glasaju po naredbi The Bossa.

  2. Sve zajedno, jedna velika farsa koja je toliko prozirna da je smiješno uopće komenirati.
    U prvom redu bi trebalo ispitati vjerodostojnost izrađivača Izmjena i dopuna, GEOPROJEKT SPLIT kojeg prati vrlo loša pozadina u smjeru pogodovanja i izrade projekata kako kome odgovara- možda bi struka o tome mogla puno više. Od jedne velike firme su se raspačali u nekoliko manjih, Zagreb, koliko je poznato u vlasništvu Bandićevih , Split kojeg mladi zaposlenici napuštaju zbog ovakvih malverzacija i odlaze raditi na slabije plaćena mjesta ali mirno spavaju i Opatija koja ipak odrađuje svoj posao koliko toliko u redu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime