Makarski HDZ s Markom Ožićem Bebekom na čelu nema nikakve šanse

0

Do kraja godine nas očekuju parlamentarni izbori. S druge strane makarski HDZ na čelu s predsjednikom Markom Ožićem Bebekom kontinuirano gubi izbore.

Zahvaljujući sinergiji koja se stvorila u izbornom procesu za predsjednicu RH,pobijedila je koalicija koja je podržavala Kolindu Grabar Kitarović za Predsjednicu. Demokracija u makarskom HDZ-u može se promatrati kroz proces sudjelovanja članova stranke, kroz njihov angažman. Zalaganje članova HDZ-a uz kontinuirano revidiranje članstva i gubljenje stranačkih pristupnica i iskaznica postao je modus operandi tajnika HDZ-a Makarska. Do izražaja dolaze pojedinci koji poznaju sustav funkcioniranja mehanizama i tijela  stranke. Jedan od glavnih preduvjeta za uspješnog političara je obrazovanost, znanje , informiranost… Baš ti preduvjeti nedostaju vodstvu HDZ-a Makarska. Demokratska stranka treba se zalagati za donošenje statuta, poslovnika, pravilnika temeljem kojih  će se ispuniti određeni kriteriji koji se mogu ogledati u ravnopravnosti, na način da svatko može birati i biti biran. Glasovanje određenih kandidata za određene funkcije treba  biti bez pritisaka. Da nije tako svjedoče činjenice koje su ostale zabilježene tijekom unutarstranačkih izbora makarskog HDZ-a. Sam izborni proces bio je nekorektan za većinu članstva. Na unutarstranačke izbore pozive su dobivali samo revidirani članovi HDZ-a. Obnova članstva nije zabilježena od Sanaderove revizije članstva. Dakle, makarski HDZ se zatvorio-učahurio, funkcije se dijele, po rodbinstvu,kumstvu i poslovnoj pripadnosti određenim  grupicama koja plijen, profit dijeli preko javnih poduzeća u kojima zauzimaju značajne funkcije. Članovi stranke ne sudjeluju u donošenju stranačkih odluka. Za vrijeme mandata predsjednikovanja makarskim HDZ-om Damira Mendeša i Marka Ožića Bebeka, nije zabilježena nikakva aktivnost zadnjih 15 godina, glede prezentiranja stranke, školovanja mladih perspektivnih članova HDZ-a, stranačke aktivnosti humanitarnog karaktera, prezentaciji knjiga, pojedinaca itd. Može se reći da stranka ne funkcionira, ne komunicira sa članstvom. Pojedine aktivnosti članova HDZ-a znale su biti u startu ugušene, primjerice aktivnosti predsjednice zajednice žena HDZ-a Katarine Zrinske. Ograničenje članova HDZ-a Makarska, posebno utemeljitelja u procesu kandidiranja, biranja, predstavljanja, izražavanja dolazi od pojedinaca koji su bili sudionici autoritativnih socijalističkih režima, tako da HDZ Makarska za tajnika ima milicajca bivšeg komunističkog režima, koji  ostavlja lažan dojam demokracije.

Mentalni sklop Marka Ožića Bebeka

Danas socijalističke demokracije postoje u Koreji, Kini itd. Pojedinci u makarskom HDZ-u  kao demokratskoj  stranci  i danas koriste metodologije ograničavanja kandidata-članova, ograničavaju glasovanja koja nisu slobodna niti demokratska, korištenjem primjerice šalabahtera ili ucjena pojedinaca (zastrašivanja zbog posla ili socijalnih pozicija), ograničavanja kandidata kroz krivotvorenje izbornih rezultata mjesnih ogranaka, odgoda datuma održavanja, koji se primjerice dogodio na temeljnom ogranku HDZ-a Zelenka itd. Mentalni sklop Marka Ožića Bebeka kao lidera demokratskih stranaka nikako ne može  izaći iz socijalističke demokracije u kojoj dominiraju anarhizam i komunizam, kao uzrok  višegodišnje pripadnosti komunističkoj partiji. Danas za posljedicu imamo primjene anarhističkog načina vladanja u HDZ-u  s masovnim odlaskom,napuštanjem stranke od utemeljitelja HDZ-a Makarska. Primjer anarhije makarskih političara zadnjih 15 godina u makarskoj zajednici, možemo detektirati u školstvu i zdravstvu. Političari izjavljuju: Bilić SDP “ sve zgrade u gradu kojima upravlja Županija u lošem su stanju, neka nama prepuste upravljanje, pa ćemo naći sredstva za normalno funkcioniranje”. Pročelnik upravnog odjela za prosvjetu: “Škole su spomenici iživljavanja projektanata”,naprave nam samo problem. Političari iz županije pozivaju Grad Makarska da pokrene inicijativu za izgradnju nove zgrade (škole), odnosno da pronađe teren za njezinu gradnju. Osigurat ćemo sredstva…ili  izjava dožupana Splitsko dalmatinske županije za medije po pitanju devastirane srednje škole “strpljen spašen”. Za mandata Marka Ožića Bebeka kao gradonačelnika Grada Makarska nije bio u stanju provesti legalizaciju zgrade srednje škole, koja je bez dokumentacije i danas se vodi u zemljišnim knjigama kao “Pašnjak-Livada”. Pročelnici gradonačelnika HDZ-a Makarska su iz SDP-a Makarska. Za njegova mandata grade se stambene zgrade neposredno uz školu,đacima se ne osigurava minimum zelenih površina, parka i sportskih sadržaja.

Tajna koalicija SDP-a i HDZ-a

Zadnjih petnaest godina u Makarskoj dvije političke kaste vode politiku – grad. Prisutna je harmonija bez trzavica. Birače, građane zabavljaju mijenjanjem nadzornih odbora javnih poduzeća, direktora, uređivanjem interijera , eksterijera određenih prostorija, promoviranjem  ideologija (crvenih i crnih), mijenjanjem naziva ulica, iznošenjem križa iz vijećnice itd. Kontinuirano rade štetu svojim ne/zakonitim i/ili nepravilnim radom. Primjer djelovanja, jedni nezakonito nasipaju pomorsko dobro, dok drugi nadohranjuju pomorsko dobro kao pojedinci ili kao političke kaste. Država svake godine napravi revizijska izvješća za rad-poslovanje javnih poduzeća, koja su evidentno nedorečena i nejasna. Nepotizam vlada u Gradu i gradskim javnim poduzećima,tako da za primjer imamo da u jednom  javnom-gradskom poduzeću radi više članova jedne obitelji, a vanjski suradnici su preostali članovi obitelji.Za Grad Makarska, izvješća Državne revizije nisu dostupna građanima,a niti nadležnim institucijama, tako da danas imamo izgrađenu gradsku športsku dvoranu,kreditima banaka, da građani do danas ne znaju koliko su platili gradnju. Odgovornost za štetu koja je evidentirana u izvješćima jedno je od najsloženijih pitanja makarskih političkih kasti, kako SDP-a tako i HDZ-a. Za primjer imamo uništavanje strateških projekata Grada Makarske, otuđivanjem enormne količine novaca iz javnih poduzeća koji su bili namijenjeni primjerice za gradnju lukobrana, žičare itd. Netransparentno korištenje javnih površina, stanova, poslovnih prostora Grada Makarska, koji se vode vanknjižno, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi članovima-pojedincima iz  stranaka. Iznajmljivanje poslovnih prostora za 1 kunu po 1 m2 itd. Političari umjesto da ukažu na problem i založe se za povrat novca građana, prešućuju sve i pogoduju osobama koje su uništili strateške projekte grada Makarska,pogodujući kontraverznim poduzetnicima u izmjeni detaljnih planova,primjerice Glavice (izmjene su već tri puta na Gradskom vijeću). Makarski studenti su bez stipendija, umirovljenici bez Božićnica i Uskrsnica. Ulaskom u Europsku uniju institute odgovornosti makarskih političara za štetu zbog povrede prava Zajednice, svakako će biti odgovorni na temelju krivnje za ne/činjenja. Pravo Zajednice je da kazni političare za štetu koju prouzroče pojedincima svojim ne/djelovanjem, nužno je načelo usporediti njihovu odgovornost za povredu “nacionalnih” subjektivnih prava i “europskih” subjektivnih prava.

Makarski HDZ treba novu metlu

Što očekivati od predstojećih parlamentarnih izbora? HDZ Makarska na čelu sa sadašnjim vodstvom može se okarakterizirati kao interesna grupica na čelu sa Markom Ožićem Bebekom koja nema povjerenje od preostalih predstavnika domoljubne koalicije za bilo kakvu izbornu suradnju. Analizirajući snagu HDZ-a, najbolje govori primjer  održane tiskovne konferencije HDZ-a Makarska od 13.travnja.2015. godine, reakcijama koje su uslijedile od javnosti na članak tiskovne. Tomislav Karamarko kao lider HDZ-a svakodnevno se susreće sa problemima na lokalnim razinama. Poučen izbornim rezultatima u Metkoviću, Omišu, Makarskoj ovih dana polaže prijemni u Vrgorcu. Lokalni šerifi koji su vodili gradove koji su do jučer bili utvrde HDZ-a u zadnje vrijeme kontinuirano gube izbore. Kakve promjene se mogu očekivati u vodstvu raslojenog HDZ Makarska narednih dana, ostaje nam vidjeti…

1 KOMENTAR

  • ima hdz mladih ljudi, ali ne smiju blizu, jer su drugovi pretplaceni na pozicije. politickom sinekurom ne zaslugom.
   ako netko misli svojom glavom, i ako ga ne drze u saci zbog posla, ili necega, e onda taj ne smi ni blizu.

   BRKAN je sustavno unistio mladez hdz-a radi svog prosperiteta (turisticka zajednica). prepustio je NEMČIĆU dok se nije zaposlio ka redar i sad je Kotarac (umalo u biokovku nije uletio)

   nitko drugi ne smi bit predsjednik mladezi ako ga ne blagosovi bebek.

   zbog toga je doslo do ovog sto je doslo

 1. Jozo Vranješ je gospodin, koji može biti primjer svim mladim ljudima u Hrvatskoj. Nije kormpiran, ne pripada niti jednoj kasti, obrazovan. Makarske kaste nemaju ljudi Jozina profila. Napravite ankete. Mladi Milan Stapić kojega je na unutrastranačkim izborima Marko Bebek pobjedio u 17 glasova, zahvaljujući malverzacijama milicajca i Brkana, ne može doći do izražaja. Možete misliti šta bi napravili Vranješu.

  • Sposoban je ako uzmete u obzir njegov privatni uspjeh. Sve u životu postiga je isključivo sam, na kvalitetan i moralan način što je rijetkost za mladog čovika njegovih godina. Najbolje bi bilo da sučelite najboljeg iz HDZ-a i Jozu Vranješa pa će vam sve bit jasno.

  • oba ta mlada čovika su opasnost za Bebeka, Brkana, Gudelj, Klapirića.
   ako bi se njih dva mogla zajedno uskladit i da rade skupa, Makarska ima šanse da dođe tamo di treba da bude. perjanica Hrvatske.

 2. Sposoban je ako uzmete u obzir njegov privatni uspjeh. Sve u životu postiga je isključivo sam, na kvalitetan i moralan način što je rijetkost za mladog čovika njegovih godina. Najbolje bi bilo da sučelite najboljeg iz HDZ-a i Jozu Vranješa pa će vam sve bit jasno.

  • Nađite političara u Makarskoj da je diplomirani inženjer i ekonomist… To je samo Joze Vranješ. Čovik ima 2 fakulteta, villu, teško stečen novac i možete ga vidit sa svim slojevima društva. Jednostavno ima ljudskost koja prolazi kod svakoga. Ljudi prepoznaju te kvalitete. Ja ne vidin ni u SDP-u ni u HDZ-u konkurenta Jozi Vranješu.

 3. Locirati, lustrirati i eksportirati iz HDZ-a ! Nažalost Mendeša i Bebek su toliko korumpiran i zaštićeni od Obitelji Sanadera (obe) , da im nemože nitko ništa!

  • mendeševa mater je kidala dici lančiće sa vrata. on dok je na fakultetu bio je omladinac i miljenik druga tita, a bebekova mater i dan danas glasa za sdp u vrgorcu, i nije se udostojio ocu stavit križ na grob.
   i to su lideri hdz-a? do kada ce lagat napaceni narod?

  • Svi što vrijede moraju ići trbuhom za kruhom ! , pa tako i naš Joze nemože dobiti posao u Makarskoj pa vozari. Ako Bog da i on će jednog dana raditi u Makarskoj !

  • Kandidira ? Na kojim izborima ? Koliko znam izbori još nisu ni blizu. Kad se je kandidira potopio je SDP i HDZ na Zelenci.
   Gdje da se sada vrati? U grad uhljeba di mu ne daju priliku. Čovik radi, zarađuje i dobro živi. Nadam se da će se kandidirati na sljedećim izborima i dobiti priliku da promjeni ovaj grad.

 4. Joze Vranješ je čovik koji ima 2 fakulteta, ujedno je i diplomirani inženjer i ekonomist. Ima znanje, izgled, novac, a jako je jednostavan i komunicira sa svim slojevima društva. Jednostavno rečeno SDP i HDZ nemaju nikoga ni sličnog. Vranješu samo naprid.

 5. Joze ne može dobiti člansku iskaznicu HDZ-a Makarska, nije mu nitko bio u partiji,a takve Bebek i Mendeš ne primaju.Ne da ni tajnik MILICAJAC.

  • Najbolji komentar do sada. Upravo tako. Jozini cili život u crkvi kako će on u partijski HDZ ? Da uđe u partijski HDZ mater bi ga se odrekla.

 6. Zelenka nikada više neće Bebeku dati povjerenje iako mu je glavni savjetnik sa Zelenke M.A. HDZ nije nikada niti držao do Zelenke osim par dana prije izbora . Građane koji su sa Zelenke od prvih dana u HDZ-u , a koji su i osnivači stranke bacio je kao škart i dovukao sebi poslušne partijaše. Što prije Karamarko smijeni Bebeka to više ima šanse za oporavak stranke.

   • ne makne li Karamarko, i Brkić, Bekbeka i njegovu garnituru ljudi.
    Ne triba mu mislit da će išta napravit u Makarskoj.
    Lustraciju HDZ mora počet iz Makarske, i jezgorvito čišćenje, jer su više štete Bebek i Mendeš, sa Brkanom, Klapirićem, Rosom, Kotarcem i kompanijom napravili nego je Sanader cilome HDZ u.
    pogledat samo triba šta se za mandata dogodilo?
    kuće nikle, državne službe se zapolili svi, kupile se zemlje, malverzacije u firmama u kojima rade itd..

 7. Na zadnjoj izbornoj skupštini stranke HDZ trideset posto nisu bili članovi stranke TO VAM SVE GOVORI KAKO JE BEBEK OSTAO GLAVNI iako je izgubio izbore HDZ probudi se i shvati tko te vodi na samo dno

 8. RENATA GUDELJ kupila misto za dogradonacelnicu, (sdp-ov kadar po ujicu ), misli da ne zna narod na zelenci sve. tuce na sabor, gazi priko mrtvih

  MARIJA LELAS, nista se ne smi dogadjat u ovome gradu bez lelasa (josko, marija, ivica), ili galica, i celavog spijuna MUCIĆA, kojis urađuje sa Klapirićen.

  ŽARKO KLAPIRIĆ tajnik HDZa u svoje selo ne smi doć, tuka i hapsio ljude koji su disali hrvatski, i u crkvu isli, danas najveći hrvat i katolik, a svojevoljno pristupio partiji da bude u miliciji

  JURE BRKAN sa lalicen izvlaci pare preko TZ i on je dopredsjednik hdz a, lopov i spletkaros ko i caca mu (auti u ratu, sverc u primorju..)

  ANTE GRČIĆ cila biokovka oblipljena njegovim skilama

  krasna je slika bebekovog hdza.

 9. Bebek, Mendeš,Galić,Lelas,Klapirić i ostali vodili su HDZ Makarska 25 godina i evo gdje su stigli,svi izgradili vile s bazenima, opustošili sa svojim suradnicima ; Dom zdravlja, škole, vrtiće,javna poduzeća. Vile i Vozni park impresivan kod svih, s satelitima iz redarstva. Godinama ucjenjuju privatne poduzetnike s inspekcijskim nadzorima, smještajem starih i nemoćnih, izdavanjem građevinskih dozvola itd. Preko HDZ-a i javnih poduzeća uhljebili su sve od uže i šire rodbine. Svi investitori koji su stigli iz vana u makarsku su ucjenjivani i izreketirani, većina je bankrotirala. Jedan od boljih dokaza o svemu je knjiga Makarska Biro-Korupicja , čiji je autor Zdenko Lučić iz Makarske. HDZ Makarska treba lustraciju od komunista i lopova. Zar može biti predsjednik HDZ Makarska čovjek koji nema na obiteljskoj grobnici križ?Zar može biti predsjednik HDZ Makarska čovjek čija je cijela obitelj Udbaška-Komunistička (pročitati memeorae Gilića!) ?!

 10. HDZ triba mladog, obrazovanog čovika iz naroda, stara ekipa je potrošena. Al nedaju se oni tek tako. Bit će muke dok se stvari dovedu u red …

 11. Bebek dođi sa Renaton i Kotarcon na turnir balota na Zelenku, pričuvni igrač nek vam bude Marija Lelas … Ekipa sa zoga će bit oduševljena …. Hahaha … Letile bi balote van zoga ne boj se …

 12. grčevito se Bebek sakriva iza grba HDZa, i doveo je HDZ u Makarskoj tamo gdje je i Sanader doveo HDZ u državi.

  druže Marko kada više ne bude HDZ a, i kada pokuca PNUSKOK, USKOK, MUP, ODO sve ostale državne institucije, što ćemo unda?

  bespravna gradnja, eskort dame, preknjižavanje zemljišta, pronevjere, preprodaja gradskog zemljišta, davanje dozvola za Migrosove zgrade, i manjkovi u Bijakovci, vatrogasci, šeici, poslovanje i revizije grada, štetni ugovori potpisani u gradu za vrime mandata, i da ne nabrajamo vele.

  Marko peđamu i gaćice kupi, sljedeća adresa je DRAČEVAC 2C, 21000 SPLIT

 13. Mala zločinačka organizacija je HDZ Makarska na čelu sa Bebekom, Mendešom,Klapirićem,Lelasim ili bolje reći Kum 1,2,3,4! Brkiću teraj ovo iz HDZ-a! Ovi reketare i Crkvu!!!

 14. Druže Marko Miljenko Lozo će ti darovat jedan križ odkamena za obitesku grobnicu… Ako triba Lozo ćete naučit i prikrstit se do sljedeći izboran …

 15. Makarski kleptomani iz HDZ-a imaju i značke inspekcije, ako ne platiš dolaze kolege iz Metkovića,Porezna pa on savjetuje kako žalbu napisati. mamu li vam dosta Vas je!

 16. Jao koliko gorčine, par komentara da su normalni. Ako imate dokaze za kriminal prijavite ih nadležnim institucijama, ali ne, nemate vi muda za to, vi ste jaki samo na tastaturi. NEMAŠ MUDA – zapamti ovo kad se budeš idući put pogledao u ogledalo jer znaš da je to istina. HDZ=SDP

  • Bebek ima više predmeta u USKOK-u, Bilić ima više kaznenih prijava na sudu, Lalić se bori s kaznenon prijavod od Loze… Vidit ćeš koliko će Makarska platit odšeta pojedincima. Ima nas koji imamo muda …

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime