MUP: Metković dobiva registraciju MT, ali i Vrgorac, Ploče, Opuzen, Supetar, Trogir…

0

Buru koja se proteklih dana podigla oko registracijskih pločica automobila, nakon ideje metkovićkoga gradonačelnika Bože Petrova, koji je zatražio da se Metkoviću dodijeli oznaka MT, čemu su se usprotivili ostali gradovi i općine u okolici, stišalo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Naime, s novom redizajniranom registracijom, od 1. srpnja proširuje se popis registracijskih područja na 128 gradova u Hrvatskoj. Tako, prema prijedlogu MUP-a, odaslanom svim jedinicama lokalne uprave, Metković dobiva MT, Opuzen ON, Ploče PL, a Vrgorac VC. Ovakvim rješenjem zadovoljni su svi jer je otklonjen glavni “kamen smutnje”, oznaka MT, čemu su se najviše usprotivili Vrgorčani, koji su to doživjeli kao neki oblik podčinjavanja Metkoviću. MUP je gradovima ostavio na odluku i razmatranje hoće li prihvatiti svoje registracijske oznake. Primjedbe, prijedloge i sugestije, odnosno (ne)slaganje sa slovnom oznakom na registracijskoj pločici, lokalna uprava dužna je dostaviti MUP-u do 7. travnja. Budu li dva grada tražila istu oznaku, prednost će imati grad s većim brojem registriranih vozila. Osim toga, vozači će moći birati i oznaku nekoga drugog registracijskog područja, kao i dva slova prema svome izboru, ali će ih to koštati više od uobičajene cijene “običnih“ registracijskih pločica.

Besmislene reakcije

U Metkoviću pozdravljaju odluku MUP-a da se svim zainteresiranim gradovima dopuste registracijske oznake automobila. – Potpuno su se besmislenima pokazali nedavni medijski napisi o nametanju Metkovića drugim lokalnim samoupravama po pitanju registracijske oznake MT – kazao je zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja te pojasnio: – Gradska vlast Metkovića pratila je što se događa oko promjene izgleda registracijskih pločica pa smo znali za namjeru Ministarstva unutarnjih poslova da će građanima omogućiti uzimanje oznaka, neovisno o mjestu prebivališta, ali i da će gradovima koji do sada nisu imali svoju oznaku dati tu mogućnost pa smo samo tražili oznaku MT za svoj grad. Grmoju su posebno iznenadile reakcije iz drugih susjednih gradova i općina, posebno iz Vrgorca: – Budući da su one bile uvjetovane reakcijom vrgorskoga HDZ-a i SDP-a, znamo što se krije iza toga, jer mi pružamo podršku Nezavisnoj listi mladih u tom gradu – zaključio je Grmoja, naglašavajući da se sada svi koji žele mogu voziti sa svojim registracijskim oznakama.

HV, KN, KM, KO, OM, SI, SP…

Prema prijedlogu MUP-a, svi dalmatinski gradovi dobili bi svoje registracijske oznake na pločicama: Hvar HV, Knin KN, Komiža KM, Korčula KO, Omiš, OM, Sinj SI, Solin SO, Supetar SP, Trogir TG, Kaštela KŠ… (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime