Na meti USKOK-a zbog porijekla imovine obitelj Šime Krasić?

0

Umirovljena državna revizorica Šima Krasić postala je najnovija meta USKOK-a, a po saznanjima iz visokog policijskog izvora radi se o nesrazmjeru stečene imovine i primanja njezine obitelji.

Povratkom Ivana  Škaričića u vrh omiškog HDZ-a, otvorile su se teme oko malverzacija koje su zadesile taj grad, a koje je osobno prijavio Ivan Kovačić. Radi se o niz kaznenih dijela, primjerice prodaje zemljišta kampa u Omišu, bez javnog natječaja, koje je Državna revizija evidentirala kao nezakonitost ali je nalaz državne revizorice ostao zagubljen u ladici?

Luka Ivančić
Luka Ivančić

U javnost su procurile informacije da je Robert Krasić kao sin Državne revizorice Šime Krasić, razvio posao s nekretninama u Omišu. Ivan Škaričić i Robert Krasić zajedno su zaradili kaznene prijave radi malverzacija oko reklamnih panoa, spominje se žena Ivana Škaričića koja je bila zaposlenik Radio Omiša, kojega je vlasnik koncesije bilo poduzeće Roberta Krasića,  Miaro d.o.o. s sjedištem u Ilici 93. Robert Krasić vlasnik je i poduzeća Mosor Interijeri d.o.o., sa sjedištem u Ilici 93, Mosor Nekretnine d.o.o. s sjedištem Kralja Zvonimira 42 Zagreb,Krov d.o.o. Perivoj bb. Zagreb itd. Policiski izvori tvrde da se radi o poduzećima koji imaju milijunski promet nekretnina, primjerice nekretnine Mosor Omiš, koju je kupio vlasnik Zdenca d.o.o., a koja je bila opterećena milijunskim kreditom  Poštanske banke d.d. Zagreb.,2006 godine.

Robert Krasić
Robert Krasić

Robert Krasić bio je i vlasnik kuće ZK Uloška 344 A k.o. u starom dijelu Omiša u kojoj se nalazila i Radio postaja Omiš, a kasnije je prodana Ivanu Gazibariću iz Zagreba. Obitelj Šime Krasić licitirala je i preuzela tvrtku Pamučne industrije Duga Resa, sve konce licitacije držao je Robert Krasić. Kazneni proces oko licitacije, preuzimanja tvrtke u Dugoj Resi 2010. godine inicirao je bivši predsjednik Ivo Josipović, porukom za medije da porezna uprava i Ured za spriječavanje pranja novca trebaju sve istražiti. Nakon medijskih napisa obitelj Krasić i Ivančić su odustali od kupoprodaje. Šima Krasić, državna revizorica otišla je s funkcije nakon 16 godina, njen rad kritizirali su Stjepan Mesić i Ivo Josipović. Danas ona živi na adresi Perivoj bb. Zagreb, u vili koja je bila vlasništvo kanadskog poduzetnika Perića. Kojim novcima je osigurala vlasništvo vile od 500 m2, ovih dana će morati pojasniti istražiteljima USKOK-a.  Robert Krasić već duže vrijeme je meta istražitelja, s obzirom da je djelatnik Zagrebačkog Holdinga, a vlasnik je više nekretnina, poduzeća, udjela… Istražitelji tvrde da u najam daje preko dvanest stanova u užem centru Zagreba. Stanovi i poslovni prostori su vlasništvo obitelji Krasić i Ivančić. Silvana Ivančić je sestra Roberta Krasića koja je kao djelatnica Croatia osiguranja d.d., imala svoje poduzeće Capio d.o.o. koje se bavilo prometom nekretnina. Zet državne revizorice Ante Ivančić vlasnik je više nekretnina koje imaju milijunsku vrijednost. Šima Krasić ljetuje u obiteljskoj vikendici u Crkvenici , kod sina Roberta u vili na predjelu omiške Rogoznice, koja se nalazi prvi red uz more, često posjeti i rodno Međugorje gdje ima u vlasništvu obiteljsku kuću. Državna revizorica u mirovini raspolaže milijunskim iznosima ravnomjerno raspoređenim na sve členove obitelji Krasić i Ivančić, a uvijek je tvrdila da revizori rade na temelju dokumentacije i financijskih izvještaja. Ostaje nepoznanica kakvu dokumentaciju posjeduju istražitelji USKOK-a o imovini i njenom nesrazmjeru obitelji Krasić i Ivančić. Da li će Mostov zastupnik Ivan Kovačić ustrajati na podnešenim kaznenim prijavama protiv Škaričića i Krasića ostaje da vidimo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime